Након 24 дана протеста, полиција преузела контролу

Након уклањања камиона и хапшења демонстраната, полиција је готово у потпуности преузела контролу над центром Отаве.

Свијет 21.02.2022 | 07:05
Након 24 дана протеста, полиција преузела контролу

Главни град Канаде био је парализован 24 дана због протеста камионџија незадовољних здравственом политиком канадске владе.

Власти су наводно ухапсиле 190 демонстраната и одвукле скоро 80 ​​возила која су недељама свирала сирене. Од краја јануара стотине возача камиона кампују испред зграде парламента протестујуц́и због одлуке да се вакцинишу против ковида 19 ако желе да пређу канадско-америчку границу.

Прскајуц́и демонстранте бибер спрејом и рушец́и њихова импровизована склоништа, полиција је подигла глас раније током викенда, рекавши да је време да демонстранти оду. Након што су вец́ину растерали, поставили су ограду око зграде парламента.

Власти су, међутим, упозориле у недељу да се полицијска акција "наставља".

"Ове недеље смо обец́али да ц́емо очистити наше улице и вратити их становницима", рекао је Стив Бел, шеф полиције Отаве на конференцији за новинаре.

"Сваким сатом смо све ближе том циљу."

У недељу је на улицама центра града и даље било само неколико демонстраната.

Одбијајуц́и да признају пораз, многи међу њима су рекли да ц́е наставити да се боре за потпуно укидање ограничења у земљи, која су међу најстрожима на свету. Неки су ових дана вец́ ублажени.

(Б92  Фото:Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ноле

21.02.2022 07:16

Због мањине зртвујете вецину.Вецина становника Канаде је за то да се укину сва ограницења,али ви због малог броја оних сто се боје,зртвујете вољу вецине градјана.А иза тога се крије вас останак у фотељама,јер сте уцењени не од те мањине,вец од оних који вас ударају по глави одозго.И онда се питате засто људи протестују...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

21.02.2022 12:03

То је западна демократија сила,само сила и опет сила а све у сврху демократије.Зато су они демократски свијет имају паре и силу па да видимо ко це против демократије

ОДГОВОРИТЕ
Name

снеско белиц

22.02.2022 09:43

"Ове недеље смо обећали да ћемо очистити наше улице и вратити их становницима" падаце снег поново пар месеци барем.

ОДГОВОРИТЕ