Комшић се одриче овакве БиХ само да нанесе штету Србији

'Жељко Комшић је гробар БиХ! Њагова честитка предсједници самопроглашеног Косова Вјоси Османи највеће је понижење и ниподаштавање институције Предсједништва БиХ од Дејтона до данас'', казао је предсједник ДНС Ненад Нешић, коментаришући Комшићеву честитку поводом тзв. ''Дана независности Републике Косово''.

Република Српска 16.02.2022 | 09:55
Комшић се одриче овакве БиХ само да нанесе штету Србији

''У покушају да се додвори својим бошњачким бирачима, у паници да неће добити нови мандат, Комшић се покушава наметнути као већи Бошњак од Бакира Изетбеговића и Шефика Џаферовића. При томе гази институцију у којој сједи и за коју тзв. Република Косово не постоји. Како онда очекује да грађани поштују било коју одлуку било које институције, ако члан Предсједништва ниподаштава и институцију коју представља и цијелу земљу БиХ?'', наводи Нешић.

''Како се можете залагати на непромјењивост граница БиХ, а комшији рушити границе? Не може једно у БиХ, а друго у Србији или било гдје. Исти принцип важи и у Србији и овдје. Да је Комшићу заиста стало до БиХ, борио би се против признања тзв. Косова жешће него ми Срби. Та трагикомична фигура звана Жељко Комшић зна јако добро да је удар на цјеловитост и суверенитет Србије истовремено и удар на цјеловитост и суверенитет БиХ'',  поручио је предсједник ДНС-а.

Нешић подсјећа да руководство Србије на челу са предсједником Александром Вучићем, готово свакодневно истиче своју подршку територијалној цјеловитости БиХ и Општем оквирном споразуму за мир.

''И умјесто да и сам брани међународно право и међународне акте, међу којима је и Резолуција 1244, јер на тај начин брани и Дејтонски споразум и БиХ, Комшић је одлучио све да руши. Да би напакостио Србији, спреман је одрећи се овакве БиХ. У крајњој линији, можда ћемо му једног дана бити и захвални јер је овим потезом отворио могућност промјене граница БиХ'', закључио је Нешић.

(БН) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

бг

16.02.2022 09:28

Дежурни потрчко

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.02.2022 10:19

Ах ,овај криминалац када се јави то је посебна прича, не знам од куд му право да иста моралише.Комшић је за њега морална и људска недостижна вертикала

Name

Дзоо

16.02.2022 10:35

Најљигавији цовек у политици.

Name

Ад

16.02.2022 20:08

Ре..... Води Комсица куци кад ти је добар. Такви ко ти су за њега гласали.

Name

Пелагицево

16.02.2022 10:09

Буди србин..макар сламу јео..

ОДГОВОРИТЕ