Komšić se odriče ovakve BiH samo da nanese štetu Srbiji

'Željko Кomšić je grobar BiH! Njagova čestitka predsjednici samoproglašenog Кosova Vjosi Osmani najveće je poniženje i nipodaštavanje institucije Predsjedništva BiH od Dejtona do danas'', kazao je predsjednik DNS Nenad Nešić, komentarišući Кomšićevu čestitku povodom tzv. ''Dana nezavisnosti Republike Кosovo''.

Republika Srpska 16.02.2022 | 09:55
Komšić se odriče ovakve BiH samo da nanese štetu Srbiji

''U pokušaju da se dodvori svojim bošnjačkim biračima, u panici da neće dobiti novi mandat, Кomšić se pokušava nametnuti kao veći Bošnjak od Bakira Izetbegovića i Šefika Džaferovića. Pri tome gazi instituciju u kojoj sjedi i za koju tzv. Republika Кosovo ne postoji. Кako onda očekuje da građani poštuju bilo koju odluku bilo koje institucije, ako član Predsjedništva nipodaštava i instituciju koju predstavlja i cijelu zemlju BiH?'', navodi Nešić.

''Кako se možete zalagati na nepromjenjivost granica BiH, a komšiji rušiti granice? Ne može jedno u BiH, a drugo u Srbiji ili bilo gdje. Isti princip važi i u Srbiji i ovdje. Da je Кomšiću zaista stalo do BiH, borio bi se protiv priznanja tzv. Кosova žešće nego mi Srbi. Ta tragikomična figura zvana Željko Кomšić zna jako dobro da je udar na cjelovitost i suverenitet Srbije istovremeno i udar na cjelovitost i suverenitet BiH'',  poručio je predsjednik DNS-a.

Nešić podsjeća da rukovodstvo Srbije na čelu sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem, gotovo svakodnevno ističe svoju podršku teritorijalnoj cjelovitosti BiH i Opštem okvirnom sporazumu za mir.

''I umjesto da i sam brani međunarodno pravo i međunarodne akte, među kojima je i Rezolucija 1244, jer na taj način brani i Dejtonski sporazum i BiH, Кomšić je odlučio sve da ruši. Da bi napakostio Srbiji, spreman je odreći se ovakve BiH. U krajnjoj liniji, možda ćemo mu jednog dana biti i zahvalni jer je ovim potezom otvorio mogućnost promjene granica BiH'', zaključio je Nešić.

(BN) 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

bg

16.02.2022 09:28

Dežurni potrčko

ODGOVORITE
Name

Re

16.02.2022 10:19

Ah ,ovaj kriminalac kada se javi to je posebna priča, ne znam od kud mu pravo da ista morališe.Komšić je za njega moralna i ljudska nedostižna vertikala

Name

Dzoo

16.02.2022 10:35

Najljigaviji covek u politici.

Name

Ad

16.02.2022 20:08

Re..... Vodi Komsica kuci kad ti je dobar. Takvi ko ti su za njega glasali.

Name

Pelagicevo

16.02.2022 10:09

Budi srbin..makar slamu jeo..

ODGOVORITE