Украјинске странке траже санкције посланицима Думе

- Две странке у украјинском парламенту - "Европска солидарност" и "Глас", захтевају увођење санкција посланицима Државне думе Русије који су изгласали нацрт резолуције о признању самопроглашених Доњецке народне републике (ДНР) и Луганске народне републике (ЛНР).

Свијет 15.02.2022 | 14:41
Украјинске странке траже санкције посланицима Думе

Председник Доњег дома парламента Вјачеслав Володин изјавио је да ће документ одмах бити упућен председнику државе, преноси агенција РИА Новости.

Државна дума одобрила је нацрт резолуције о признању ДНР и ЛНР, а за ову одлуку гласао је 351 посланик, против је било њих 16, а уздржан један посланик, наводи агенција ТАС С.

"Ово значи наставак рата против суверенитета и територијалног интегритета Украјине. То значи да наши западни партнери нису паничили, већ су упозорили свет и друштво да постоје десетине сценарија за распарчавање наше земље," рекла је посланица из украјинске странке "Европска солидарност" Ирина Херашченко посланицама у Врховној ради у име обе странке.

Како је истакла, опозиција захтева од украјинских власти да објаве свој план заштите територијалног интегритета Украјине и позвала да се посланици Државне думе уврсте на списак санкционисаних.

(Тањуг) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Тразили сте

16.02.2022 20:47

Добили сте.

ОДГОВОРИТЕ