Ukrajinske stranke traže sankcije poslanicima Dume

- Dve stranke u ukrajinskom parlamentu - "Evropska solidarnost" i "Glas", zahtevaju uvođenje sankcija poslanicima Državne dume Rusije koji su izglasali nacrt rezolucije o priznanju samoproglašenih Donjecke narodne republike (DNR) i Luganske narodne republike (LNR).

Svijet 15.02.2022 | 14:41
Ukrajinske stranke traže sankcije poslanicima Dume

Predsednik Donjeg doma parlamenta Vjačeslav Volodin izjavio je da će dokument odmah biti upućen predsedniku države, prenosi agencija RIA Novosti.

Državna duma odobrila je nacrt rezolucije o priznanju DNR i LNR, a za ovu odluku glasao je 351 poslanik, protiv je bilo njih 16, a uzdržan jedan poslanik, navodi agencija TAS S.

"Ovo znači nastavak rata protiv suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine. To znači da naši zapadni partneri nisu paničili, već su upozorili svet i društvo da postoje desetine scenarija za rasparčavanje naše zemlje," rekla je poslanica iz ukrajinske stranke "Evropska solidarnost" Irina Heraščenko poslanicama u Vrhovnoj radi u ime obe stranke.

Kako je istakla, opozicija zahteva od ukrajinskih vlasti da objave svoj plan zaštite teritorijalnog integriteta Ukrajine i pozvala da se poslanici Državne dume uvrste na spisak sankcionisanih.

(Tanjug) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Trazili ste

16.02.2022 20:47

Dobili ste.

ODGOVORITE