Вучић у Пекингу, данас присуствује отварању ЗОИ

- Председник Србије Александар Вучић допутовао је у Кину, у дводневну радну посету, током које ће присуствовати отварању Зимских олимпијских игара и састати се са кинеским председником Си Ðинпингом.

Србија 04.02.2022 | 08:53
Вучић у Пекингу, данас присуствује отварању ЗОИ

Вучић је рано јутрос стигао у Пекинг, а на аеродрому га је, у име председника Кине, дочекао заменик министра спољних послова Денг Ли.

Председник Србије данас ће присуствовати церемонији отварања 24. Зимских олимпијских игара, а затим и пријему који кинески председник Си организује за гостујуће шефове држава и међународних организација.

Заједно са Вучићем, отварању ЗОИ ће присуствовати и министар омладине и спорта Вања Удовичић, као и председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић.

Србију ће на овогодишњим Зимским олимпијским играма представљати двоје спортиста, скијашица Невена Игњатовић и скијаш Марко Вукићевић, који ће на отварању носити заставу наше земље.

Другог дана посете, Вучић ће се састати са кинеским председником Си Ðинпингом, а то ће бити њихов седми сусрет.

У делегацији председника Србије, поред Удовичића и Маљковића, у Пекингу је и министар финансија Синиша Мали.

(Тањуг) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Реалиста

04.02.2022 08:21

Шта ти је Предсједник а не овај наш. Која су то два различита свијета, не може се поредити. Додик не би могао причати ни са начелником неке општине у Кини а овамо нам соли памет. Некад мене буде срамота кад Додик лапрда и глуми патриоту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

04.02.2022 08:23

Ма како Баја није позван па и кинези постују америцке санкције.Нема везе сад це саторска весеља имаце Баја посла.

ОДГОВОРИТЕ