Ксенија Вучић годинама била у новинарству

-Ксенија Вучић је српска новинарка и директорка телевизије "Пинк 3", те бивша супруга председника Србије и Српске напредне странке (СНС) Александра Вучића са којим има двоје деце, сина Данила и ћерку Милицу. Рођена је 1968. године у Београду. Новинарством се бави дуги низ година.

Србија 29.01.2022 | 23:13
Ксенија Вучић годинама била у новинарству

 Пре него што је почела да уређује и води емисију „Правац“ на телевизији "Пинк" Ксенија Вучић је радила у часопису "Српска реч", радију "Фокус" и телевизији „Студио Б“. Радила је интервјуе са бројним домаћим и страним политичарима, попут Ивице Дачића, Чедомира Јовановића, Ненада Чанка, Едија Раме, Николе Груевског (Никола Груевски) и других. Од 1997. до 2011. године била је у браку с Александром Вучићем, актуелним председником Србије, некадашњим премијером, потпредседником Владе, министром одбране и министром информисања.

Образовање и каријера Ксенија Вучић (девојачки Јанковић) је рођена 1968. године у Београду. Похађала је основну школу „Дринка Павловић“. Школовање је наставила у родном граду. Радила је у бројним медијима. Између осталих, била је део редакције радио „Индекса“, листа „Српска реч“, радија „Фокус“ и телевизије „Студио Б“.

 Након што је родила Данила и Милицу повукла се са српске медијске сцене, а потом прешла на ТВ „Пинк“ где води емисију „Правац“. За директорку кабловског канала „Пинк 3“ је изабрана 2015. године. Може да се похвали интервјуима са многим важним личностима, попут Ведране Рудан, Николе Груевског и албанског премијера Едија Раме.

О приватном животу Ксеније Вучић зна се врло мало.

С обзиром на то да Ксенија врло ретко даје интервјуе, о томе како су се упознали испричао је Вучић у интервјуу сајту „Пресс Онлине“ 2010. године. Ксенија и Александар су се први пут срели 1995. године када је она водила дуел између њега и Александра Чотрића из СПО на Радио Индексу. Након тога га је замолила да интервју да и „Српској речи“, листу за кога је у то време такође радила.

Он је пристао, па су наставили да се виђају. Како је Вучић тада испричао, дуго су шетали, разговарали и једноставно се пронашли.

Он је додао да су увек једно друго задиркивали ко је учинио први корак. Венчали су се 1997. године у Новом Саду. Исте године Ксенија је родила сина Данила, а 2002. године су добили ћерку Милицу. Вучић је једном приликом изјавио да много воли своју жену и да „ни зашта на свету не би је мењао“. Додао је да је „напросто обожава“, да је веома суздржана и умерена, те да га никад не пита где иде и када се враћа.

Године 2009. Ксенији је постављена дијагноза дисекције аорте. Реч је о поремећају који подразумева цепање крвног суда, при чему крв улази у насталу пукотину и изазива „лажни“ лумен аорте.

Након неуспешних третмана лековима она је оперисана у Паризу. Операција је, према њеним речима трајала више од десет сати, а четири дана није могла да се пробуди из коме.

Зид аорте је реконструисан, а Ксенија се успешно опоравила. С обзиром на улоге које је обављао у политичком животу Србије, брак између Александра и Ксеније Вучић је био под сталном лупом јавности. Прве сумње да више нису заједно појавиле су се 2011. године, али нико од њих, нити људи блиских Вучићу то није потврдио нити демантовао.

Ксенија Вучић вечерас је изненада, у 56. години, преминула.

(Блиц/Биографија.орг)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

жена

30.01.2022 05:03

Прелијепа је и из ње зрачи неописива љепота и чедност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Амко

30.01.2022 11:59

Изгледа вам математика није јаца страна. Јели у 54 или 56 години зивота? Ако је 1968 годисте ваљда 54 године или сам ја био код лосе уцитељице

Name

Искрено

30.01.2022 18:50

Сауцесце породици,нека поцива у миру Бозијем.

Name

Мина

30.01.2022 08:28

Искрено саучешће породици, нек почива у миру

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нада

30.01.2022 10:04

Њене емисије Правац сам вољела гледати. Красна водитељка, саучешће породици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрено

30.01.2022 11:30

Тужно, млада жена. Саучешће породици.

ОДГОВОРИТЕ