Данас облачно, падавине могуће на планинама

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће бити промјенљиво облачно вријеме, а слабе падавине могуће су на планинама у централним крајевима.

Република Српска 29.01.2022 | 09:15
Данас облачно, падавине могуће на планинама

Вријеме током дана остаје промјењљиво до претежно облачно, али суво. На југу углавном сунчано, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Према вечери ново наоблачење са сјевера би у ноћи на недјељу могло донијети слабу кишу у Посавини, Семберији и Подрињу, а планинама тог региона слаб снијег.

Дневна температура мало нижа него у јуче, а у ноћи на недјељу уз притицање топлијег ваздуха изостаће мраз у многим предјелима осим у централном планинском појаси.

Дуваће слаб западни вјетар у Крајини, у Посавини и Семберији умјерен сјеверозападни, на планинама јак сјеверац, на југу јака бура, а током дана и вечери слаб и промјењљив, углавном јужних смјерова.

Дневна температура ваздуха од један до пет, на сјеверу и југу до седам, у вишим предјелима од минус један степен Целзијус.

У већини крајева јутрос је претежно облачно вријеме. Слаб снијег пада у централним и источним подручјима. У Херцеговини је претежно ведро, подаци Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха јутрос у 7.00 часова: Бјелашница минус 11, Хан Пијесак и Чемерно минус шест, Калиновик минус пет, Нови Град и Сански Мост минус четири, Приједор, Соколац и Бихаћ минус три, Мраковица, Рудо и Сарајево минус два, Бањалука, Гацко, Сребреница и Бугојно минус један, Мркоњић Град, Србац Ливно и Зеница нула, Билећа и Рибник један, Градачац и Тузла два, Бијељина и Требиње три и Добој четири, Мостар шест и Неум седам степени Целзијуса.

На Хан Пијесак висина снијега јутрос износи 50 центиметра, на Чемерну, на Сокоцу и у Калиновику је 20, у Сребреници девет, на Мраковици и у Мркоњић Граду осам, у Рибнику и Рудом шест, у Шипову пет и у Гацку један центиметар.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар