Danas oblačno, padavine moguće na planinama

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će biti promjenljivo oblačno vrijeme, a slabe padavine moguće su na planinama u centralnim krajevima.

Republika Srpska 29.01.2022 | 09:15
Danas oblačno, padavine moguće na planinama

Vrijeme tokom dana ostaje promjenjljivo do pretežno oblačno, ali suvo. Na jugu uglavnom sunčano, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Prema večeri novo naoblačenje sa sjevera bi u noći na nedjelju moglo donijeti slabu kišu u Posavini, Semberiji i Podrinju, a planinama tog regiona slab snijeg.

Dnevna temperatura malo niža nego u juče, a u noći na nedjelju uz priticanje toplijeg vazduha izostaće mraz u mnogim predjelima osim u centralnom planinskom pojasi.

Duvaće slab zapadni vjetar u Krajini, u Posavini i Semberiji umjeren sjeverozapadni, na planinama jak sjeverac, na jugu jaka bura, a tokom dana i večeri slab i promjenjljiv, uglavnom južnih smjerova.

Dnevna temperatura vazduha od jedan do pet, na sjeveru i jugu do sedam, u višim predjelima od minus jedan stepen Celzijus.

U većini krajeva jutros je pretežno oblačno vrijeme. Slab snijeg pada u centralnim i istočnim područjima. U Hercegovini je pretežno vedro, podaci Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha jutros u 7.00 časova: Bjelašnica minus 11, Han Pijesak i Čemerno minus šest, Kalinovik minus pet, Novi Grad i Sanski Most minus četiri, Prijedor, Sokolac i Bihać minus tri, Mrakovica, Rudo i Sarajevo minus dva, Banjaluka, Gacko, Srebrenica i Bugojno minus jedan, Mrkonjić Grad, Srbac Livno i Zenica nula, Bileća i Ribnik jedan, Gradačac i Tuzla dva, Bijeljina i Trebinje tri i Doboj četiri, Mostar šest i Neum sedam stepeni Celzijusa.

Na Han Pijesak visina snijega jutros iznosi 50 centimetra, na Čemernu, na Sokocu i u Kalinoviku je 20, u Srebrenici devet, na Mrakovici i u Mrkonjić Gradu osam, u Ribniku i Rudom šest, u Šipovu pet i u Gacku jedan centimetar.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar