Возач аутобуса проглашен кривим за несрећу у Бугарској

Возач аутобуса проглашен је кривим за тешку несрећу која се догодила у Бугарској 23. новембра прошле године, а у којој је живот изгубило 45 држављана Северне Македоније, албанске националности, јавили су данас косовски медији.

Свијет 26.01.2022 | 13:36
Возач аутобуса проглашен кривим за несрећу у Бугарској

Бугарски тужилац Борислав Сарафов рекао је у уторак агенцији БГНЕС да је за тешку трагедију одговоран возач аутобуса агенције Беса Транс, преноси Коха.

"Узрок несреће је што је возач изгубио контролу над аутобусом. Али и висока и непримерена брзина, изнад дозвољених норми“, навео је Сарафов.

Он је рекао да сада одлуку треба да изврше правосудни органи у Северној Македонији и да о томе обавести родбину жртава, који имају право да провере материјале.

Несрећа се догодила у раним сатима 23. новембра 2021. године, када је аутобус агенције "Беса транс", који се враћао из Истанбула, ударио у клупу на магистрали Струма, код села Боснек, у којој је 45 особа изгубило живот.

Међу жртвама је било 12 деце, а већина чланова породица који су отпутовали у тродневну посету Истанбулу у Турској.

Истраге о овом случају почеле су и у северној Македонији, пошто су власти закључиле да слупани аутобус није имао дозволу за међународни превоз путника.

Двојица цариника суспендована су након што су аутобусу дозволили да без дозволе пређе границу, туристичкој агенцији је одузета радна дозвола.

(Тањуг  Фото: БТА)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Добрило

26.01.2022 13:46

Браво за Суд који је донио исправну одлуку, сада треба да се осуди и власник аутобуса који је возио без лиценце и да се испита гдје је била намијењена нафта коју су превозили у бункеру аутобуса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноле

27.01.2022 06:21

Није било нафте,ниси пратио слуцај константно...

Name

Ах

26.01.2022 14:17

Да је цлан СНСД неби био крив хаха

ОДГОВОРИТЕ