Бањалучаних се утопио у Аустралији спасавајући кћерку

- Бранко Радуловић који се утопио у Аустралији спасавајући кћерку у морским таласима у Аделејду у Аустралији поријеклом је из Бањалуке.

Република Српска 25.01.2022 | 22:05
Бањалучаних се утопио у Аустралији спасавајући кћерку

Очевици кажу да се дјевојчица налазила у чамцу на надувавање, када су је таласи однијели од обале, а да је Бранко обучен улетио у воду како би је спасио.

Мајкл Напер (70) играо се са својим унуцима на плажи када је видио човјека који је ушао у воду како би спасио своју кћерку.

"Потрчао сам да га стигнем. Прије него што сам успио да дођем до њега, дјевојчица је скочила из чамца у његово наручје. Покушавао је да је спаси у дубокој воид", рекао је Напер и додао да је јак вјетар потом одувао гумени чамац.

Напер је успио девојчицу ставити на даску за пливање. Ипак, до Бранка није успио да стигне на вријеме.

"Када сам успио да дођем до њега, већ је био под водом. Потом је његово тијело испливало и то је био моменат када сам га ухватио за панталоне и окренуо га тако да му лице буде изнад воде", додао је Напер.

Бранко је био без свијести када су кћерка и он, уз помоћ посјетилаца на плажи, извучени из воде.

"Мислим да сам раније могао да стигнем до њих и жао ми је што нисам. Лара је принцеза, а тата је херој", рекао је Напер.

Фото: Фејзбук

Радуловић је поријеклом из бањалучког насеља Лауш.

"Његова породица се крајем деведесетих вратила из Аустралије у Бањалуку, али је недуго затим он поново отишао на седми континент. Недавно је долазио на своје огњиште у Карађорђевој улици. Био је добричина. Толико нас је погодила ова вијест да смо сви скрхани од бола", каже један од његових пријатеља с Лауша који није желио да му помињемо име.

Свештеник цркве Свети Сава, Страхиња Јањић рекао је да је Радуловић борећи се за живот њему најважније особе на цијелом свијету показао да је права, пожртвована љубав, љубав до смрти.

"Сви смо га знали као човјека посвећеног породици и цркви. Увијек је био спреман да одговори на сваки позив и да помогне било коме коме је по­моћ потребна и у било које вријеме", рекао је за аустралијске медије Јањић.

Умро херојском смрћу
Породица и пријатељи су се путем друштвених мрежа опростили од Бранка Радуловића . Он је кћерку описивао као своју принцезу.

"Умро је херојском смрћу, спасавајући своју Лару из мора. Шокирани смо, али знамо колико је волио своју омиљену дјевојчицу и да не постоји нешто што не би урадио за њу. Дао си живот за њу и тиме показао за шта си живио", само су неке од порука људи блиских Бранку.

(<стронг>Глас Српске Фото: Принтскрин)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Тако је како је

25.01.2022 21:54

Тужно,јадан човјек!Ако постоји други свијет он ће сигурно на бољем мјесту бити,заслужио је.Саучешће породици!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Туга

25.01.2022 22:27

Добри човјече, срце ми се цијепа кад чујем такве судбине. Почивај у миру, а да твоја породица ово преброди и да твоја дјевојчица буде велики човјек једног дана као њен тата. Вјечна ти слава и помен

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мм

26.01.2022 05:40

Тузна и презалосна судбина.Поцјвај у миру,храбри и племенити цовјеце.