Banjalučanih se utopio u Australiji spasavajući kćerku

- Branko Radulović koji se utopio u Australiji spasavajući kćerku u morskim talasima u Adelejdu u Australiji porijeklom je iz Banjaluke.

Republika Srpska 25.01.2022 | 22:05
Banjalučanih se utopio u Australiji spasavajući kćerku

Očevici kažu da se djevojčica nalazila u čamcu na naduvavanje, kada su je talasi odnijeli od obale, a da je Branko obučen uletio u vodu kako bi je spasio.

Majkl Naper (70) igrao se sa svojim unucima na plaži kada je vidio čovjeka koji je ušao u vodu kako bi spasio svoju kćerku.

"Potrčao sam da ga stignem. Prije nego što sam uspio da dođem do njega, djevojčica je skočila iz čamca u njegovo naručje. Pokušavao je da je spasi u dubokoj void", rekao je Naper i dodao da je jak vjetar potom oduvao gumeni čamac.

Naper je uspio devojčicu staviti na dasku za plivanje. Ipak, do Branka nije uspio da stigne na vrijeme.

"Kada sam uspio da dođem do njega, već je bio pod vodom. Potom je njegovo tijelo isplivalo i to je bio momenat kada sam ga uhvatio za pantalone i okrenuo ga tako da mu lice bude iznad vode", dodao je Naper.

Branko je bio bez svijesti kada su kćerka i on, uz pomoć posjetilaca na plaži, izvučeni iz vode.

"Mislim da sam ranije mogao da stignem do njih i žao mi je što nisam. Lara je princeza, a tata je heroj", rekao je Naper.

Foto: Fejzbuk

Radulović je porijeklom iz banjalučkog naselja Lauš.

"Njegova porodica se krajem devedesetih vratila iz Australije u Banjaluku, ali je nedugo zatim on ponovo otišao na sedmi kontinent. Nedavno je dolazio na svoje ognjište u Karađorđevoj ulici. Bio je dobričina. Toliko nas je pogodila ova vijest da smo svi skrhani od bola", kaže jedan od njegovih prijatelja s Lauša koji nije želio da mu pominjemo ime.

Sveštenik crkve Sveti Sava, Strahinja Janjić rekao je da je Radulović boreći se za život njemu najvažnije osobe na cijelom svijetu pokazao da je prava, požrtvovana ljubav, ljubav do smrti.

"Svi smo ga znali kao čovjeka posvećenog porodici i crkvi. Uvijek je bio spreman da odgovori na svaki poziv i da pomogne bilo kome kome je po­moć potrebna i u bilo koje vrijeme", rekao je za australijske medije Janjić.

Umro herojskom smrću
Porodica i prijatelji su se putem društvenih mreža oprostili od Branka Radulovića . On je kćerku opisivao kao svoju princezu.

"Umro je herojskom smrću, spasavajući svoju Laru iz mora. Šokirani smo, ali znamo koliko je volio svoju omiljenu djevojčicu i da ne postoji nešto što ne bi uradio za nju. Dao si život za nju i time pokazao za šta si živio", samo su neke od poruka ljudi bliskih Branku.

(Glas Srpske Foto: Printskrin)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Tako je kako je

25.01.2022 21:54

Tužno,jadan čovjek!Ako postoji drugi svijet on će sigurno na boljem mjestu biti,zaslužio je.Saučešće porodici!!!

ODGOVORITE
Name

Tuga

25.01.2022 22:27

Dobri čovječe, srce mi se cijepa kad čujem takve sudbine. Počivaj u miru, a da tvoja porodica ovo prebrodi i da tvoja djevojčica bude veliki čovjek jednog dana kao njen tata. Vječna ti slava i pomen

ODGOVORITE
Name

Mm

26.01.2022 05:40

Tuzna i prezalosna sudbina.Pocjvaj u miru,hrabri i plemeniti covjece.