Посланици Српске листе напустили сједницу

Посланици Српске листе напустили су данашњу сједницу скупштине самопроглашеног Косова, а предсједник ове парламентарне групе Игор Симић оцијенио је да је круна недјела према Србима на Косову и Метохији забрана да се изјасне на референдуму о промјенама Устава Србије.

Србија 15.01.2022 | 16:13
Посланици Српске листе напустили сједницу

Он је рекао да посланици Српске листе неће учествовати у раду данашњег засједања, јер је сједница само фарса с обзиром да је одлука о забрани одржавања референдума на територији јужне српске покрајине већ донесена.

Симић је у име Српске листе и српског народа на Косову и Метохији затражио да посланици одбаце приједлог резолуције Владе самопроглашеног Косова о забрани одржавања референдума о уставним промјенама.

- Парламент треба да симболизује јединство, а данас ће бити донесен акт којим се директно крше основна људска права српског народа - рекао је Симић и нагласио да забраном одржавања референдума на територији Косова и Метохије влада Аљбина Куртија наставља серију антисрпских потеза.

Он је нагласио да Куртијев кабинет настоји да Србима отежа живот и питао шта су добро Србима донијеле акције специјалне полиције Росу на сјеверу Косова, упад у Штрпце, држање у заточеништву хиљаду Срба и упад мимо налога суда у општину Грачаница?

Симић је закључио да Куртијев кабинет настоји да добије подршку Албанаца антисрпским дјеловањем.

Скупштинском засједању не присуствују ни посланици Демократске партије Косова.

Образлажући приједлог резолуције, Курти је рекао да се њоме "не ускраћује право гласа било ком грађанину Косова, јер то право могу искористити гласањем путем поште или у Канцеларији за везу Београда у Приштини".

СРНА; Фото: Курир.рс

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Прњавор

15.01.2022 15:29

Ено,Шиптари плачу..шта ви имате са референдумом у другој држави?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалиста

15.01.2022 20:36

Никад Косово неће бити држава док га не призна Београд и добије столицу у УН.

Name

харе

15.01.2022 15:39

Полако се куха у региону, прољеце полако иде долази љепо време, повјеро бих да ово све нисмо дозивили сви поцетком 91.Зато памер у главу да опет не додјемо у ту ситуацију.Сад је до нас, не моземо реци неко нас завдио нисмо знали.Ми обицни људи моземо то спрецити, јер ако не спрецимо опет поново и тако у круг дак нас има а нема нас висе пуно ни на једној страни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле коњ

15.01.2022 16:46

У цему је проблем? Они који хоце да гласају, само предју границу и обаве то у Србији!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

15.01.2022 17:03

Борите се за своја права а не за референдум у Србији,ста имате од тога

ОДГОВОРИТЕ
Name

Талисман К

15.01.2022 18:06

Космет је у Србији и референдум је у Србији ста ти трунис Мустафа?

Name

15.01.2022 17:08

Опет смо угрозени!

ОДГОВОРИТЕ