Poslanici Srpske liste napustili sjednicu

Poslanici Srpske liste napustili su današnju sjednicu skupštine samoproglašenog Kosova, a predsjednik ove parlamentarne grupe Igor Simić ocijenio je da je kruna nedjela prema Srbima na Kosovu i Metohiji zabrana da se izjasne na referendumu o promjenama Ustava Srbije.

Srbija 15.01.2022 | 16:13
Poslanici Srpske liste napustili sjednicu

On je rekao da poslanici Srpske liste neće učestvovati u radu današnjeg zasjedanja, jer je sjednica samo farsa s obzirom da je odluka o zabrani održavanja referenduma na teritoriji južne srpske pokrajine već donesena.

Simić je u ime Srpske liste i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji zatražio da poslanici odbace prijedlog rezolucije Vlade samoproglašenog Kosova o zabrani održavanja referenduma o ustavnim promjenama.

- Parlament treba da simbolizuje jedinstvo, a danas će biti donesen akt kojim se direktno krše osnovna ljudska prava srpskog naroda - rekao je Simić i naglasio da zabranom održavanja referenduma na teritoriji Kosova i Metohije vlada Aljbina Kurtija nastavlja seriju antisrpskih poteza.

On je naglasio da Kurtijev kabinet nastoji da Srbima oteža život i pitao šta su dobro Srbima donijele akcije specijalne policije Rosu na sjeveru Kosova, upad u Štrpce, držanje u zatočeništvu hiljadu Srba i upad mimo naloga suda u opštinu Gračanica?

Simić je zaključio da Kurtijev kabinet nastoji da dobije podršku Albanaca antisrpskim djelovanjem.

Skupštinskom zasjedanju ne prisustvuju ni poslanici Demokratske partije Kosova.

Obrazlažući prijedlog rezolucije, Kurti je rekao da se njome "ne uskraćuje pravo glasa bilo kom građaninu Kosova, jer to pravo mogu iskoristiti glasanjem putem pošte ili u Kancelariji za vezu Beograda u Prištini".

SRNA; Foto: Kurir.rs

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Prnjavor

15.01.2022 15:29

Eno,Šiptari plaču..šta vi imate sa referendumom u drugoj državi?

ODGOVORITE
Name

Realista

15.01.2022 20:36

Nikad Kosovo neće biti država dok ga ne prizna Beograd i dobije stolicu u UN.

Name

hare

15.01.2022 15:39

Polako se kuha u regionu, proljece polako ide dolazi ljepo vreme, povjero bih da ovo sve nismo dozivili svi pocetkom 91.Zato pamer u glavu da opet ne dodjemo u tu situaciju.Sad je do nas, ne mozemo reci neko nas zavdio nismo znali.Mi obicni ljudi mozemo to spreciti, jer ako ne sprecimo opet ponovo i tako u krug dak nas ima a nema nas vise puno ni na jednoj strani.

ODGOVORITE
Name

Mile konj

15.01.2022 16:46

U cemu je problem? Oni koji hoce da glasaju, samo predju granicu i obave to u Srbiji!

ODGOVORITE
Name

Istina

15.01.2022 17:03

Borite se za svoja prava a ne za referendum u Srbiji,sta imate od toga

ODGOVORITE
Name

Talisman K

15.01.2022 18:06

Kosmet je u Srbiji i referendum je u Srbiji sta ti trunis Mustafa?

Name

Yu

15.01.2022 17:08

Opet smo ugrozeni!

ODGOVORITE