Наша идеја је да обновимо братске односе са Патром

- Пренијели смо му поздраве од градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића и позив да посјети наш град. Захвалили смо му се на свему што су грађани Патре учинили за народ Бањалуке и Републике Српске и договорили интензивирање сарадње на више поља. Прије свега у области културе, спорта, привреде и туризма, казао је Милановић.

Република Српска 15.01.2022 | 10:00
Наша идеја је да обновимо братске односе са Патром

Делегација из Бањалуке коју је предводио Драган Милановић, одборник у Скупштини града боравила је у Патри, трећем по величини граду у Грчкој и граду побратиму., гдје се састала са градоначелником Костасом Пелетаидисом. 

"На састанку са градоначелником Патре смо разговарали о више тема. Пренијели смо му поздраве од градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића и позив да посјети наш град. Захвалили смо му се на свему што су грађани Патре учинили за народ Бањалуке и Републике Српске и договорили интензивирање сарадње на више поља. Прије свега у области културе, спорта, привреде и туризма, казао је Милановић.

Он је подсјетио да пријатељство ова два града сеже још и периода рата.

"Наша идеја је да обновимо братске и пријатељске односе који су, нажалост последњих година били прекинути", казао је Милановић, наводећи да су посјетили и оца Ермолаоса, свештеника који је више пута боравио у Бањалуци и који је у рату и послије организовао и довозио помоћ грађанима Бањалуке и цијеле Републике Српске.

"Он је велики духовник и пријатељ нашег народа што је показао много пута. Поред хуманитарне помоћи коју је сакупљао, отац Ермолаос је дуго година организовао одлазак дјеце погинулих бораца из Бањалуке у Патру, рекао је Милановић.

Делегацију су чинили представници бањалучке градске управе, епархије и удружења грчко-српског пријатељства.

"Захвални смо пријатељима из Патре на срдачном дочеку и пажњи која нам је указана и радујемо се њиховој узвратној посјети", казао је Драган Милановић, шеф одборничког клуба ПДП у градској скупштини Бањалуке.

(БН) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Опет црква?

15.01.2022 09:53

Знају ли наши нешто без цркве? Грци су показали да им црква и вјера не значи ништа, јер су, открило се 2008., велики преваранти! Срби, скоро исто, сматрају себе "великим вјерницима", али они су то само на папиру. Вјера и политика код нас Срба је утемељена, док је код Грка то вјера и покушај самобогаћења народа на рачун дрзаве и обрнуто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.01.2022 10:37

Друже Ти си Грчку само видио на карти. То сто лупеташ овдје је незнање. Грци држе до своје Цркве више него ико на свијету. Свештеник и Војник су код њих као најпоштованије особе. Имају и они корупцију али и пуне затворе. Обидји некад ту земљу па сазнај више.

Name

Теби

15.01.2022 11:57

Ако смета, слободно прескочи; немој гледати и немој читати и проблем ријешен! А тврдити да су Грци невјерници и да им Црква не значи ништа може само неко ко Грке не познаје!

Name

Реалиста

15.01.2022 20:48

Био сам у Грчкој и то што говориш нема везе са реалношћу. Грци су велики вјерници, далеко више од нас Срба. Ми. Срби никад нисмо право примили православље, већ доста паганских обичаја имамо. Грци су може се рећи "измислили" православље. Њихови свештеници су прави испосници, скромног изгледа а не ко наши, има их са стомаком до зуба. Нити једна нација никад није толико директно помогла Србима као Грци а то често заборавимо.

Name

Много дјеце

15.01.2022 11:13

Су и грци а и италијани помагали из РС, боравили и зовјели у њиховим породицама,цак су и сколовали који су хтјели остати.....

ОДГОВОРИТЕ