Naša ideja je da obnovimo bratske odnose sa Patrom

- Prenijeli smo mu pozdrave od gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića i poziv da posjeti naš grad. Zahvalili smo mu se na svemu što su građani Patre učinili za narod Banjaluke i Republike Srpske i dogovorili intenziviranje saradnje na više polja. Prije svega u oblasti kulture, sporta, privrede i turizma, kazao je Milanović.

Republika Srpska 15.01.2022 | 10:00
Naša ideja je da obnovimo bratske odnose sa Patrom

Delegacija iz Banjaluke koju je predvodio Dragan Milanović, odbornik u Skupštini grada boravila je u Patri, trećem po veličini gradu u Grčkoj i gradu pobratimu., gdje se sastala sa gradonačelnikom Кostasom Peletaidisom. 

"Na sastanku sa gradonačelnikom Patre smo razgovarali o više tema. Prenijeli smo mu pozdrave od gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića i poziv da posjeti naš grad. Zahvalili smo mu se na svemu što su građani Patre učinili za narod Banjaluke i Republike Srpske i dogovorili intenziviranje saradnje na više polja. Prije svega u oblasti kulture, sporta, privrede i turizma, kazao je Milanović.

On je podsjetio da prijateljstvo ova dva grada seže još i perioda rata.

"Naša ideja je da obnovimo bratske i prijateljske odnose koji su, nažalost poslednjih godina bili prekinuti", kazao je Milanović, navodeći da su posjetili i oca Ermolaosa, sveštenika koji je više puta boravio u Banjaluci i koji je u ratu i poslije organizovao i dovozio pomoć građanima Banjaluke i cijele Republike Srpske.

"On je veliki duhovnik i prijatelj našeg naroda što je pokazao mnogo puta. Pored humanitarne pomoći koju je sakupljao, otac Ermolaos je dugo godina organizovao odlazak djece poginulih boraca iz Banjaluke u Patru, rekao je Milanović.

Delegaciju su činili predstavnici banjalučke gradske uprave, eparhije i udruženja grčko-srpskog prijateljstva.

"Zahvalni smo prijateljima iz Patre na srdačnom dočeku i pažnji koja nam je ukazana i radujemo se njihovoj uzvratnoj posjeti", kazao je Dragan Milanović, šef odborničkog kluba PDP u gradskoj skupštini Banjaluke.

(BN) 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Opet crkva?

15.01.2022 09:53

Znaju li naši nešto bez crkve? Grci su pokazali da im crkva i vjera ne znači ništa, jer su, otkrilo se 2008., veliki prevaranti! Srbi, skoro isto, smatraju sebe "velikim vjernicima", ali oni su to samo na papiru. Vjera i politika kod nas Srba je utemeljena, dok je kod Grka to vjera i pokušaj samobogaćenja naroda na račun drzave i obrnuto.

ODGOVORITE
Name

Re

15.01.2022 10:37

Druže Ti si Grčku samo vidio na karti. To sto lupetaš ovdje je neznanje. Grci drže do svoje Crkve više nego iko na svijetu. Sveštenik i Vojnik su kod njih kao najpoštovanije osobe. Imaju i oni korupciju ali i pune zatvore. Obidji nekad tu zemlju pa saznaj više.

Name

Tebi

15.01.2022 11:57

Ako smeta, slobodno preskoči; nemoj gledati i nemoj čitati i problem riješen! A tvrditi da su Grci nevjernici i da im Crkva ne znači ništa može samo neko ko Grke ne poznaje!

Name

Realista

15.01.2022 20:48

Bio sam u Grčkoj i to što govoriš nema veze sa realnošću. Grci su veliki vjernici, daleko više od nas Srba. Mi. Srbi nikad nismo pravo primili pravoslavlje, već dosta paganskih običaja imamo. Grci su može se reći "izmislili" pravoslavlje. Njihovi sveštenici su pravi isposnici, skromnog izgleda a ne ko naši, ima ih sa stomakom do zuba. Niti jedna nacija nikad nije toliko direktno pomogla Srbima kao Grci a to često zaboravimo.

Name

Mnogo djece

15.01.2022 11:13

Su i grci a i italijani pomagali iz RS, boravili i zovjeli u njihovim porodicama,cak su i skolovali koji su htjeli ostati.....

ODGOVORITE