Ухапшен један од најтраженијих криминалаца у Мексику

Вођа једног мексичког картела, један од најтраженијих криминалаца у Мексику због крађе нафте индустријских размера, осуђен је на 60 година затвора.

Свијет 15.01.2022 | 09:23
Ухапшен један од најтраженијих криминалаца у Мексику

То су саопштили државни тужиоци.

Хозе Антонио Јепез, озлоглашени криминалац и опрганизатор крађе горива окривљен за подстицање наглог пораста насиља у централној држави Гванахуато и ухапшен 2020. године у великом удару на мафију и мексичке картеле председника Андреса Мануела Лопеза Обрадора, преноси Ројтерс.

Познат под надимком Ел Маро, Јепез је био шеф картела Санта Роза де Лима са седиштем у Гуанахуату који је водио крвави рат са Картелом Нова генерација Халиска (ЦЈНГ), једним од најмоћнијих и најкрвавијих мексичких криминалних кланова.

Из канцеларије државног тужиоца у Гванахуату саопштено је преко Твитера да је регионални суд "прогласио кривим њега и његове саучеснике и извршиоце за злочине отмице".

Јепез је до сада био најпознатији нарко-бос ухапшена током владавине председника Лопеза Обрадора који је обећао да ће срушити рекордне нивое насиља и смањити распрострањену крађу нафте из нафтовода државног нафтног гиганта Пемек.

(Тањуг Фото: Агенције) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Татар

15.01.2022 08:57

Свугде на свету се криминалци како тако хапсе једино код нас народ устолици такве

ОДГОВОРИТЕ
Name

Писи пропало

15.01.2022 10:46

Разлика између нас и њих што код њих власт хапси кроминалце а код нас су криминалци власт...Е па како и гдје то било да власт сама себе хапси..