Uhapšen jedan od najtraženijih kriminalaca u Meksiku

Vođa jednog meksičkog kartela, jedan od najtraženijih kriminalaca u Meksiku zbog krađe nafte industrijskih razmera, osuđen je na 60 godina zatvora.

Svijet 15.01.2022 | 09:23
Uhapšen jedan od najtraženijih kriminalaca u Meksiku

To su saopštili državni tužioci.

Hoze Antonio Jepez, ozloglašeni kriminalac i oprganizator krađe goriva okrivljen za podsticanje naglog porasta nasilja u centralnoj državi Gvanahuato i uhapšen 2020. godine u velikom udaru na mafiju i meksičke kartele predsednika Andresa Manuela Lopeza Obradora, prenosi Rojters.

Poznat pod nadimkom El Maro, Jepez je bio šef kartela Santa Roza de Lima sa sedištem u Guanahuatu koji je vodio krvavi rat sa Kartelom Nova generacija Haliska (CJNG), jednim od najmoćnijih i najkrvavijih meksičkih kriminalnih klanova.

Iz kancelarije državnog tužioca u Gvanahuatu saopšteno je preko Tvitera da je regionalni sud "proglasio krivim njega i njegove saučesnike i izvršioce za zločine otmice".

Jepez je do sada bio najpoznatiji narko-bos uhapšena tokom vladavine predsednika Lopeza Obradora koji je obećao da će srušiti rekordne nivoe nasilja i smanjiti rasprostranjenu krađu nafte iz naftovoda državnog naftnog giganta Pemek.

(Tanjug Foto: Agencije) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Tatar

15.01.2022 08:57

Svugde na svetu se kriminalci kako tako hapse jedino kod nas narod ustolici takve

ODGOVORITE
Name

Pisi propalo

15.01.2022 10:46

Razlika između nas i njih što kod njih vlast hapsi krominalce a kod nas su kriminalci vlast...E pa kako i gdje to bilo da vlast sama sebe hapsi..