Уз кувано вино и музику дочекана Нова година

Ниске температуре нису спријечиле становнке Источног Сарајева да православну Нову годину дочекају на отвореном, уз музику и кувано вино.

Република Српска 13.01.2022 | 23:54
Уз кувано вино и музику дочекана Нова година

Уз концерт Дејана Матића, неколико  стотина грађана Сарајевско-романијске регије православну Нову годину дочекало је на Тргу Републике Србије у Источном Новом Сарајеву.

Ниске температуре нису спријечиле становнке Источног Сарајева да православну Нову годину дочекају на отвореном, уз музику и кувано вино. Концерт Дејана Матића организован је у оквиру манифестације "Зима у Источном Новом Сарајеву".

Дочек православне Нове године организован је и у бројним угоститељским објектима на подручју Источног Сарајева. 

Мањи број грађана Требиња одлучио је да православну Нову годину дочека на Тргу слободе, гдје је био организован дочек са пјевачем Игором Вукојевићем.

Прије тога  са сплетом традиционалних игара и пјесама присутнима су се представили АНИ "Јован Дучић" из Требиња уз Фолклорни ансамбл "Дукати" из Чачка. 

Већина становника тог града хладну новогодишњу ноћ провело је у својим домовима гдје је прославило долазак 2022. године.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

РАНКО

14.01.2022 07:12

САМО НАПРЕД...ПА РЕДОВИ ИСПРЕД КОВИД . А КРИЗНИ СТАБ СПАВА И ЦЕКА ДА ПРОДЈЕ ЈАНАР..НОРМАЛНИ ЉУДИ И ОДГОВОРНИ НИСУ КРИВИ ЈАВАСЛАКУ И НЕРАДУ ОДГОВОРНИ...СПАВАЈТЕ ВИ И ПРИМАЈТЕ МАСНЕ ПЛАТЕ..ДОК МИ ПОД МАСКАМА НА РАДНИМ МЈЕСТИМА ПРОВОДИМО ПО 10 САТИ...А ВИ ЦЕ ТЕ СЕ ПРОБУДИТИ ОД ПОНЕДЕЉКА ПОСТО ППРОСЛИ УДАРНИ ПРАЗНИЦИ ..ПА ЦЕ ТЕ РЕЦИ ..МИ МОРАМО , МИ ТРЕБАМО , МИ МОРАМО..СТИДИТЕ СЕ АЛИ ИМА ЗАКОНА И ПРАВДЕ КАД ТАД..САМО ПОЛАКО

ОДГОВОРИТЕ