Uz kuvano vino i muziku dočekana Nova godina

Niske temperature nisu spriječile stanovnke Istočnog Sarajeva da pravoslavnu Novu godinu dočekaju na otvorenom, uz muziku i kuvano vino.

Republika Srpska 13.01.2022 | 23:54
Uz kuvano vino i muziku dočekana Nova godina

Uz koncert Dejana Matića, nekoliko  stotina građana Sarajevsko-romanijske regije pravoslavnu Novu godinu dočekalo je na Trgu Republike Srbije u Istočnom Novom Sarajevu.

Niske temperature nisu spriječile stanovnke Istočnog Sarajeva da pravoslavnu Novu godinu dočekaju na otvorenom, uz muziku i kuvano vino. Koncert Dejana Matića organizovan je u okviru manifestacije "Zima u Istočnom Novom Sarajevu".

Doček pravoslavne Nove godine organizovan je i u brojnim ugostiteljskim objektima na području Istočnog Sarajeva. 

Manji broj građana Trebinja odlučio je da pravoslavnu Novu godinu dočeka na Trgu slobode, gdje je bio organizovan doček sa pjevačem Igorom Vukojevićem.

Prije toga  sa spletom tradicionalnih igara i pjesama prisutnima su se predstavili ANI "Jovan Dučić" iz Trebinja uz Folklorni ansambl "Dukati" iz Čačka. 

Većina stanovnika tog grada hladnu novogodišnju noć provelo je u svojim domovima gdje je proslavilo dolazak 2022. godine.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

RANKO

14.01.2022 07:12

SAMO NAPRED...PA REDOVI ISPRED KOVID . A KRIZNI STAB SPAVA I CEKA DA PRODJE JANAR..NORMALNI LJUDI I ODGOVORNI NISU KRIVI JAVASLAKU I NERADU ODGOVORNI...SPAVAJTE VI I PRIMAJTE MASNE PLATE..DOK MI POD MASKAMA NA RADNIM MJESTIMA PROVODIMO PO 10 SATI...A VI CE TE SE PROBUDITI OD PONEDELJKA POSTO PPROSLI UDARNI PRAZNICI ..PA CE TE RECI ..MI MORAMO , MI TREBAMO , MI MORAMO..STIDITE SE ALI IMA ZAKONA I PRAVDE KAD TAD..SAMO POLAKO

ODGOVORITE