Матејев отац по савјет ишао код Рената Грбића

Као и сви у Србији, највише бих волео да је Матеј жив, каже Ренато Грбић, који је досад спасио више од 30 живота.

Србија 13.01.2022 | 07:31
Матејев отац по савјет ишао код Рената Грбића

Ненад Периш, отац Матеја Периша (27), младића из Сплита који је нестао у Београду, у Бетон хали, у ноћи између 30. и 31. децембра, посетио је Рената Грбића, који је досад спасио више од 30 људи испод Панчевачког моста.

Очајни отац чуо је за Рената, одличног познаваоца река у Београду, и отишао код њега по савет, 13. дана од нестанка његовог сина.

- Дошао је да ме пита за мишљење и савет, није му било јасно да је сигнал мобилног телефона ухваћен код Великог ратног острва, како је то могуће. Најновије информације показују да је Матеј пливао у Сави, онда то значи да је допливао до Ратног острва и ту су га базне станице лоцирале и то је то. После тога се губи сваки траг - прича Ренато за Телеграф.рс.

Како истиче, претпоставља се да је Матејев организам дотле издржао услед хладне воде и да је после тога потонуо.

- Није пливао дуго. Од Бетон Хале до Ратног острва нема више од 500 метара, можда ни толико. Али много је вода јака, и хладно је, што су све отежавајуће околности - наводи Ренато.

Ненад га је, каже, питао оно најтужније, оно што не жели да призна - кад би тело могло да исплива.

- Био сам искрен према њему, рекао сам му да би тело могло да исплива за неких месец дана, али и да бих највише волео, као и сви у Србији, да Матеј буде жив. Опет, та могућност да се крије... Нико га не познаје, шта ће да једе, пије... кад причате и размишљате логично... Нема шансе да се крије 11, 12 дана по овој зими. На Великом ратном острву има 10, 15 викендица, али неко би га видео, а и шта би јео, од чега би живео - каже Грбић.

Како додаје, сви га траже, а брат и он сваког дана су на чамцу, обилазе обале...

- Дај Боже да се сви варамо и да је дечко жив, али како дани пролазе, вероватноћа је све мања. Сви би били срећни да је жив и да прославимо тај његов нов живот - каже он.

Матејев отац је, истиче Ренато, замишљен много док прича.

- Далеко било, нема веће казне за родитеља од те да изгуби дете. Ненад се нада, јер нада умире последња, али каже, што више времена пролази, све има мање шанси, и биће ту све док се не појави тело - закључује саговорник Телеграфа.

(БН/Телеграф Фото: Марко Тодоровић, Никола Томић) 

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Нострадамус

13.01.2022 08:28

Туга

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.01.2022 20:43

Тешка туга,зна јадан човјек како му је сина јединца изгубити.

Name

Искрено

13.01.2022 09:02

Туга до неба. Боже дај снаге овом човјеку. Ово је страшно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Апсурдна ситуација

13.01.2022 14:44

Дај бозе господе да младиц буде жив али није ми јасно где су били ти његови другари зашто нису пошли за њим реаговали морали су нешто приметити видети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сњезана

13.01.2022 15:29

Господе Бозе, награди с милосцу својом овог дивног и надасве јаког цовјека! Дај му снаге да поднесе ову страсну неизвијесност! Спаси му његовог Матеја и врати му га у загрљај! Људи, ово је страсно! Недао Бог никад никоме висе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ.

13.01.2022 17:45

Молимо се за Матеја и породицу Периш!!!! Боже спаси и помози овом лијепом младићу!!! АМИН

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пензионер

13.01.2022 18:01

Страшно!!! Какви су то другови и прјатељи???? Па ако је било више алкохола зар није бар један могао изаћи за њим, први пут у другом граду!!! Боже молимо ти се, спаси и помози породици у овим тешким данима!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде Бл

13.01.2022 18:32

Мени лично, као обичном човјеку , понашање његових другова од момента нестанка па до пријаве полицији, нису јасни. Анализирам себе, не бих отишао у апартман без друга ако сам са њим досао, а знам му навике. Наводи ме на сумњу да они знају доста тога, али из неког разлога ћуте. Или му нису никакви другови, него друштво се онако окупило , да су на броју..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Туга

16.01.2022 14:21

Све си добро рекао и сам тако размисљам од прве изјаве оног назовимо друга . Несто прица а појма нема ста је рекао.Сад кад би га питали да исто понови неби знао.Страсно ми је зао младица као и родитеља кроз које све драме пролазе.Треба имати снаге за то и остати присебан.