Matejev otac po savjet išao kod Renata Grbića

Kao i svi u Srbiji, najviše bih voleo da je Matej živ, kaže Renato Grbić, koji je dosad spasio više od 30 života.

Srbija 13.01.2022 | 07:31
Matejev otac po savjet išao kod Renata Grbića

Nenad Periš, otac Mateja Periša (27), mladića iz Splita koji je nestao u Beogradu, u Beton hali, u noći između 30. i 31. decembra, posetio je Renata Grbića, koji je dosad spasio više od 30 ljudi ispod Pančevačkog mosta.

Očajni otac čuo je za Renata, odličnog poznavaoca reka u Beogradu, i otišao kod njega po savet, 13. dana od nestanka njegovog sina.

- Došao je da me pita za mišljenje i savet, nije mu bilo jasno da je signal mobilnog telefona uhvaćen kod Velikog ratnog ostrva, kako je to moguće. Najnovije informacije pokazuju da je Matej plivao u Savi, onda to znači da je doplivao do Ratnog ostrva i tu su ga bazne stanice locirale i to je to. Posle toga se gubi svaki trag - priča Renato za Telegraf.rs.

Kako ističe, pretpostavlja se da je Matejev organizam dotle izdržao usled hladne vode i da je posle toga potonuo.

- Nije plivao dugo. Od Beton Hale do Ratnog ostrva nema više od 500 metara, možda ni toliko. Ali mnogo je voda jaka, i hladno je, što su sve otežavajuće okolnosti - navodi Renato.

Nenad ga je, kaže, pitao ono najtužnije, ono što ne želi da prizna - kad bi telo moglo da ispliva.

- Bio sam iskren prema njemu, rekao sam mu da bi telo moglo da ispliva za nekih mesec dana, ali i da bih najviše voleo, kao i svi u Srbiji, da Matej bude živ. Opet, ta mogućnost da se krije... Niko ga ne poznaje, šta će da jede, pije... kad pričate i razmišljate logično... Nema šanse da se krije 11, 12 dana po ovoj zimi. Na Velikom ratnom ostrvu ima 10, 15 vikendica, ali neko bi ga video, a i šta bi jeo, od čega bi živeo - kaže Grbić.

Kako dodaje, svi ga traže, a brat i on svakog dana su na čamcu, obilaze obale...

- Daj Bože da se svi varamo i da je dečko živ, ali kako dani prolaze, verovatnoća je sve manja. Svi bi bili srećni da je živ i da proslavimo taj njegov nov život - kaže on.

Matejev otac je, ističe Renato, zamišljen mnogo dok priča.

- Daleko bilo, nema veće kazne za roditelja od te da izgubi dete. Nenad se nada, jer nada umire poslednja, ali kaže, što više vremena prolazi, sve ima manje šansi, i biće tu sve dok se ne pojavi telo - zaključuje sagovornik Telegrafa.

(BN/Telegraf Foto: Marko Todorović, Nikola Tomić) 

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Nostradamus

13.01.2022 08:28

Tuga

ODGOVORITE
Name

Re

13.01.2022 20:43

Teška tuga,zna jadan čovjek kako mu je sina jedinca izgubiti.

Name

Iskreno

13.01.2022 09:02

Tuga do neba. Bože daj snage ovom čovjeku. Ovo je strašno.

ODGOVORITE
Name

Apsurdna situacija

13.01.2022 14:44

Daj boze gospode da mladic bude živ ali nije mi jasno gde su bili ti njegovi drugari zašto nisu pošli za njim reagovali morali su nešto primetiti videti.

ODGOVORITE
Name

Snjezana

13.01.2022 15:29

Gospode Boze, nagradi s miloscu svojom ovog divnog i nadasve jakog covjeka! Daj mu snage da podnese ovu strasnu neizvijesnost! Spasi mu njegovog Mateja i vrati mu ga u zagrljaj! Ljudi, ovo je strasno! Nedao Bog nikad nikome vise!

ODGOVORITE
Name

BL.

13.01.2022 17:45

Molimo se za Mateja i porodicu Periš!!!! Bože spasi i pomozi ovom lijepom mladiću!!! AMIN

ODGOVORITE
Name

Penzioner

13.01.2022 18:01

Strašno!!! Kakvi su to drugovi i prjatelji???? Pa ako je bilo više alkohola zar nije bar jedan mogao izaći za njim, prvi put u drugom gradu!!! Bože molimo ti se, spasi i pomozi porodici u ovim teškim danima!!!

ODGOVORITE
Name

Rade Bl

13.01.2022 18:32

Meni lično, kao običnom čovjeku , ponašanje njegovih drugova od momenta nestanka pa do prijave policiji, nisu jasni. Analiziram sebe, ne bih otišao u apartman bez druga ako sam sa njim dosao, a znam mu navike. Navodi me na sumnju da oni znaju dosta toga, ali iz nekog razloga ćute. Ili mu nisu nikakvi drugovi, nego društvo se onako okupilo , da su na broju..

ODGOVORITE
Name

Tuga

16.01.2022 14:21

Sve si dobro rekao i sam tako razmisljam od prve izjave onog nazovimo druga . Nesto prica a pojma nema sta je rekao.Sad kad bi ga pitali da isto ponovi nebi znao.Strasno mi je zao mladica kao i roditelja kroz koje sve drame prolaze.Treba imati snage za to i ostati priseban.