Да ли ће славна глумица добити пензију у ЦГ?

"Једна од могућности је свакако да се овој уметници додели црногорско држављанство, како би се потом стекли услови да Весна Пећанац добије пензију у Црној Гори", навео је Кнежевић.

Регион 12.01.2022 | 10:48
Да ли ће славна глумица добити пензију у ЦГ?

Након што се на Твитеру појавила фотографија са објавом да је позната глумица Весна Пећанац редовни корисник народне кухиње Верског добротворног старетељства у Београду, лидер Демократске народне партије (ДНП) Милан Кнежевић упутио је председнику Скупштине Црне Горе иницијативу да јој се додели црногорско држављанство да би могла да прима пензију у овој држави.

У иницијативи председнику парламента Алекси Бечићу, Кнежевић се осврће на Живка Николића, покојног супруга Весне Пећанац, према којем се, каже, не само Црна Гора, већ и шира културна јавност понела маћехински и игнорантски.

Кнежевић је напоменуо да су у црногорској културној јавности познати безуспешни покушаји једног броја посланика протеклих година да се Живку Николићу омогући примање пензије, али су такве иницијативе одбациване са образложењем да је "неко ко мрзи своју државу, о чему је он потом често говорио са горчином".

У обраћању Бечићу, лидер ДНП-а је навео и да је након смрти Николића његова породица остала у незавидним финансијским приликама, те да највеће невоље и данас сноси његова супруга Весна Пећанац.

"Некадашња прослављена глумачка дива СФРЈ живи у стању крајње социјалне потребе и укупној ситуацији на коју се држава Црна Гора не сме оглушити. Некад једна од најталентованијих глумица Југославије данас је у новим невољама, заборављена од свих, у финансијском смислу испод нивоа људског достојанства. Црна Гора више не сме да чека да помогне Весни Пећанац, ако се већ годинама за нама онако игнорантски однијела према Живку Николићу и судбини његове целокупне фамилије у уверењу да су и ваша размишљања истоветна, апелујем да се изнађе цивилизован начин како би наша држава напокон преко помоћи Весни Пећанац бар делом исправила вишедеценијску неправду према породици великог црногорског редитеља и уметника, Живка Николића", написао је Кнежевић, пренеле су подгоричке Вијести.

Од Бечића, каже, очекује конкретну иницијативу са нивоа председника Скупштине, "што би овом читавом хуманом чину дало посебан печат, а што би целокупна црногорка јавност, она добронамерна културна јавност поздравила, и од срца подржала.

"Једна од могућности је свакако да се овој уметници додели црногорско држављанство, како би се потом стекли услови да Весна Пећанац добије пензију у Црној Гори", навео је Кнежевић.

Пре пар дана на друштвеним мрежама објављене су фотографије Весне Пећанац, из народне кухиње у Београду.

На Твитеру је једна од корисница написала да је Пећанац "редовна корисница кухиње Верског добротворног старатељства".

(Тањуг)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Милан

12.01.2022 10:56

Велика срамота

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скадар

12.01.2022 11:12

Бице слицно ко са Јадранком Стојаковиц.Али зато Дзеј и Сабан у Алеји заслузних градјана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоо Цувар

12.01.2022 11:40

Па у што потроши онолике паре кад си била филмска дива??? Коцка, дрога, рокенрол роцк'н' рол шта ли???

ОДГОВОРИТЕ
Name

макс

12.01.2022 14:11

Срам те било,

Name

макс

12.01.2022 14:12

Боље паметно ћутати него будаласто причати

Name

Xx

12.01.2022 19:39

Није мислила да це остарит

Name

Хе Хе

12.01.2022 14:01

Исто као код нас, ако неко мрзи власт, одмах га етикетирају и преокрену у оно, "ено га, мрзи своју Државу ". Колико сам сконтао, ова глумица је глумила у серији " Ђекна" !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Инфо

12.01.2022 17:05

Ако има радни стаж нитко им не може оспорити пензију, ако нема сто није мислила на старост докле лажне солидарности , радник мора одрадити 40 година па нек раде и умјетници ако немају довољно од те своје умјетности ,,,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

зора123

13.01.2022 05:47

У праву сте. Године пролазе, а они цекају улогу. Старост досла, а они немају ни дана стаза. Свако паметан се на вријеме побрине за старост.

Name

Неко

14.01.2022 09:02

Питаце старост гдје је била младост.

ОДГОВОРИТЕ