Da li će slavna glumica dobiti penziju u CG?

"Jedna od mogućnosti je svakako da se ovoj umetnici dodeli crnogorsko državljanstvo, kako bi se potom stekli uslovi da Vesna Pećanac dobije penziju u Crnoj Gori", naveo je Knežević.

Region 12.01.2022 | 10:48
Da li će slavna glumica dobiti penziju u CG?

Nakon što se na Tviteru pojavila fotografija sa objavom da je poznata glumica Vesna Pećanac redovni korisnik narodne kuhinje Verskog dobrotvornog stareteljstva u Beogradu, lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević uputio je predsedniku Skupštine Crne Gore inicijativu da joj se dodeli crnogorsko državljanstvo da bi mogla da prima penziju u ovoj državi.

U inicijativi predsedniku parlamenta Aleksi Bečiću, Knežević se osvrće na Živka Nikolića, pokojnog supruga Vesne Pećanac, prema kojem se, kaže, ne samo Crna Gora, već i šira kulturna javnost ponela maćehinski i ignorantski.

Knežević je napomenuo da su u crnogorskoj kulturnoj javnosti poznati bezuspešni pokušaji jednog broja poslanika proteklih godina da se Živku Nikoliću omogući primanje penzije, ali su takve inicijative odbacivane sa obrazloženjem da je "neko ko mrzi svoju državu, o čemu je on potom često govorio sa gorčinom".

U obraćanju Bečiću, lider DNP-a je naveo i da je nakon smrti Nikolića njegova porodica ostala u nezavidnim finansijskim prilikama, te da najveće nevolje i danas snosi njegova supruga Vesna Pećanac.

"Nekadašnja proslavljena glumačka diva SFRJ živi u stanju krajnje socijalne potrebe i ukupnoj situaciji na koju se država Crna Gora ne sme oglušiti. Nekad jedna od najtalentovanijih glumica Jugoslavije danas je u novim nevoljama, zaboravljena od svih, u finansijskom smislu ispod nivoa ljudskog dostojanstva. Crna Gora više ne sme da čeka da pomogne Vesni Pećanac, ako se već godinama za nama onako ignorantski odnijela prema Živku Nikoliću i sudbini njegove celokupne familije u uverenju da su i vaša razmišljanja istovetna, apelujem da se iznađe civilizovan način kako bi naša država napokon preko pomoći Vesni Pećanac bar delom ispravila višedecenijsku nepravdu prema porodici velikog crnogorskog reditelja i umetnika, Živka Nikolića", napisao je Knežević, prenele su podgoričke Vijesti.

Od Bečića, kaže, očekuje konkretnu inicijativu sa nivoa predsednika Skupštine, "što bi ovom čitavom humanom činu dalo poseban pečat, a što bi celokupna crnogorka javnost, ona dobronamerna kulturna javnost pozdravila, i od srca podržala.

"Jedna od mogućnosti je svakako da se ovoj umetnici dodeli crnogorsko državljanstvo, kako bi se potom stekli uslovi da Vesna Pećanac dobije penziju u Crnoj Gori", naveo je Knežević.

Pre par dana na društvenim mrežama objavljene su fotografije Vesne Pećanac, iz narodne kuhinje u Beogradu.

Na Tviteru je jedna od korisnica napisala da je Pećanac "redovna korisnica kuhinje Verskog dobrotvornog starateljstva".

(Tanjug)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Milan

12.01.2022 10:56

Velika sramota

ODGOVORITE
Name

Skadar

12.01.2022 11:12

Bice slicno ko sa Jadrankom Stojakovic.Ali zato Dzej i Saban u Aleji zasluznih gradjana.

ODGOVORITE
Name

Zoo Cuvar

12.01.2022 11:40

Pa u što potroši onolike pare kad si bila filmska diva??? Kocka, droga, rokenrol rock'n' rol šta li???

ODGOVORITE
Name

maks

12.01.2022 14:11

Sram te bilo,

Name

maks

12.01.2022 14:12

Bolje pametno ćutati nego budalasto pričati

Name

Xx

12.01.2022 19:39

Nije mislila da ce ostarit

Name

He He

12.01.2022 14:01

Isto kao kod nas, ako neko mrzi vlast, odmah ga etiketiraju i preokrenu u ono, "eno ga, mrzi svoju Državu ". Koliko sam skontao, ova glumica je glumila u seriji " Đekna" !

ODGOVORITE
Name

Info

12.01.2022 17:05

Ako ima radni staž nitko im ne može osporiti penziju, ako nema sto nije mislila na starost dokle lažne solidarnosti , radnik mora odraditi 40 godina pa nek rade i umjetnici ako nemaju dovoljno od te svoje umjetnosti ,,,,

ODGOVORITE
Name

zora123

13.01.2022 05:47

U pravu ste. Godine prolaze, a oni cekaju ulogu. Starost dosla, a oni nemaju ni dana staza. Svako pametan se na vrijeme pobrine za starost.

Name

Neko

14.01.2022 09:02

Pitace starost gdje je bila mladost.

ODGOVORITE