ПДП задоваљан резултатима нове власти у Бањалуци

ПДП изражава задовољство што се већ у првој години мандата, упркос опструкцијама скупштинске већине, почело са реализацијом пројеката који су обећани у прдзборној кампањи, кроз ПДП-ов програм за Бањалуку „Нова Бањалука“.

Република Српска 25.12.2021 | 12:56
ПДП задоваљан резултатима нове власти у Бањалуци

- У другу годину нове бањалуке данас смо ушли, односно мандата градоначелника Драшка Станивуковића, првог градоначелника након 22 године владавине једне странке. Прва Станивуковићева порука при преузимању градоначелничке функције била је да ништа више неће бити исто и то је и испуњено – преко 100.000 Бањалучана  осјетило је директну подршку или је било обухваћено пројектима и мјерама реализованим у само првој години мандата нове градске администрације", саопштено је из ПДП-а.

ПДП изражава задовољство што се већ у првој години мандата, упркос опструкцијама скупштинске већине, почело са реализацијом пројеката који су обећани у прдзборној кампањи, кроз ПДП-ов програм за Бањалуку „Нова Бањалука“.

Даље подсјећају да су обезбијеђени бесплатни уџбеници за основце, повољнији јавни превоз за пензионере, а  обезбијеђен је и новац за бесплатан превоз за пензионере са пензијом до 250 КМ и за средњошколце и студенте из породица са четворо и више дјеце. 

"У још једној години пандемије вируса корона, здравствени радници са подручја града Бањалука добили су директну новчану подршку, а Дом здравља највећи грант до сада. Као подршку пронаталитетној политици, директну новчану подршку добиле су и породиље са подручја града", каже се у саопштењу и додаје:

"У јесен 2020. године рекли смо да ће нова администрација у Бањалуци бити окренута човјеку и то је и испуњено. Уз већ наведене директне и индиректне мјере подршке, нису заборављени ни млади, те су и студенти и средњошколци били стипендирани током прошле године. Поред ових рјешења, не смијемо заборавити ни бројне хуманитарне акције, попут „хуманог паркинга“ од којих приход од наплате иде у хуманитарне сврхе". 

У кампањи смо, како стоји у саопштењу, обећали и транспарентан рад и то је испуњено.

"Сваке јавне набавке и сваки рачун града јавно су објављени, што заговарамо и кроз Програм обнове Републике Српске, који је окосница дјеловања ПДП-а и на локалном, али већ за десет мјесеци и на републичком нивоу. Уз борбу пртив корупције и криминала, бахатости и повлашћености појединаца, али и рационализацијом трошкова, граска администрације на челу са градоначелником Станивуковићем је остварила вишемилионске уштеде, а за десет мјесеци дуг је смањен за скоро 10 милиона КМ. 

Ово је само дио учињеног током протекле године, чиме смо показали да су суштинске промјене могуће и добре. Клуб одборника ПДП-а у Градској скупштини је током протекле године дјеловао проактивно, упућујући многобројне иницијативе које су у складу искључиво са потребама и рјешењима проблема грађана. Многи изазови и још многа отворена питања су пред градоначелником и градском администрацијом, а након године мандата, немамо никакву сумњу да ће обећано бити и реализовано", саопштено је из ПДП-а.

(БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ОО7

25.12.2021 12:12

А да ли је народ задовољан?Искрено???

ОДГОВОРИТЕ
Name

миловиц

25.12.2021 14:21

Наравно, само Тајкуни нису.

Name

Драган

25.12.2021 15:57

Којим резултатима?Неразумијем...Дали се ви салите.Додјите у бл.па видите дали је боље или је све исто као и са старим градонацелником.Они се сви само мјењају и боре се за своје дзепове а народу је исто,крпе крај са крајем.

Name

Ре

25.12.2021 16:33

Свака вам част. Све активности сте радили у интересу грађана а не кумова и родбине

Name

ТЕШКО НАМА

25.12.2021 14:03

Шта мислите колико су се окористили бивши градоначелници и њихови пулени у вријеме својих мандата? На примјер Давидовић у своја 3 мандата заредом ако се добро сијећам. А онако невиног лика. А тек његова супруга на својој функцији. Шта ради ревизор и тужилаштво све ове године.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

25.12.2021 14:44

С обзиром колико те блокирала скупстинска вецина предводјена СНСД -ом одлицно си успио.иде набоље .јос да добијете власт на изборима '22 бице јис боље.само да се ријесимо ових лопова.

ОДГОВОРИТЕ