PDP zadovaljan rezultatima nove vlasti u Banjaluci

PDP izražava zadovoljstvo što se već u prvoj godini mandata, uprkos opstrukcijama skupštinske većine, počelo sa realizacijom projekata koji su obećani u prdzbornoj kampanji, kroz PDP-ov program za Banjaluku „Nova Banjaluka“.

Republika Srpska 25.12.2021 | 12:56
PDP zadovaljan rezultatima nove vlasti u Banjaluci

- U drugu godinu nove banjaluke danas smo ušli, odnosno mandata gradonačelnika Draška Stanivukovića, prvog gradonačelnika nakon 22 godine vladavine jedne stranke. Prva Stanivukovićeva poruka pri preuzimanju gradonačelničke funkcije bila je da ništa više neće biti isto i to je i ispunjeno – preko 100.000 Banjalučana  osjetilo je direktnu podršku ili je bilo obuhvaćeno projektima i mjerama realizovanim u samo prvoj godini mandata nove gradske administracije", saopšteno je iz PDP-a.

PDP izražava zadovoljstvo što se već u prvoj godini mandata, uprkos opstrukcijama skupštinske većine, počelo sa realizacijom projekata koji su obećani u prdzbornoj kampanji, kroz PDP-ov program za Banjaluku „Nova Banjaluka“.

Dalje podsjećaju da su obezbijeđeni besplatni udžbenici za osnovce, povoljniji javni prevoz za penzionere, a  obezbijeđen je i novac za besplatan prevoz za penzionere sa penzijom do 250 КM i za srednjoškolce i studente iz porodica sa četvoro i više djece. 

"U još jednoj godini pandemije virusa korona, zdravstveni radnici sa područja grada Banjaluka dobili su direktnu novčanu podršku, a Dom zdravlja najveći grant do sada. Кao podršku pronatalitetnoj politici, direktnu novčanu podršku dobile su i porodilje sa područja grada", kaže se u saopštenju i dodaje:

"U jesen 2020. godine rekli smo da će nova administracija u Banjaluci biti okrenuta čovjeku i to je i ispunjeno. Uz već navedene direktne i indirektne mjere podrške, nisu zaboravljeni ni mladi, te su i studenti i srednjoškolci bili stipendirani tokom prošle godine. Pored ovih rješenja, ne smijemo zaboraviti ni brojne humanitarne akcije, poput „humanog parkinga“ od kojih prihod od naplate ide u humanitarne svrhe". 

U kampanji smo, kako stoji u saopštenju, obećali i transparentan rad i to je ispunjeno.

"Svake javne nabavke i svaki račun grada javno su objavljeni, što zagovaramo i kroz Program obnove Republike Srpske, koji je okosnica djelovanja PDP-a i na lokalnom, ali već za deset mjeseci i na republičkom nivou. Uz borbu prtiv korupcije i kriminala, bahatosti i povlašćenosti pojedinaca, ali i racionalizacijom troškova, graska administracije na čelu sa gradonačelnikom Stanivukovićem je ostvarila višemilionske uštede, a za deset mjeseci dug je smanjen za skoro 10 miliona КM. 

Ovo je samo dio učinjenog tokom protekle godine, čime smo pokazali da su suštinske promjene moguće i dobre. Кlub odbornika PDP-a u Gradskoj skupštini je tokom protekle godine djelovao proaktivno, upućujući mnogobrojne inicijative koje su u skladu isključivo sa potrebama i rješenjima problema građana. Mnogi izazovi i još mnoga otvorena pitanja su pred gradonačelnikom i gradskom administracijom, a nakon godine mandata, nemamo nikakvu sumnju da će obećano biti i realizovano", saopšteno je iz PDP-a.

(BN)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

OO7

25.12.2021 12:12

A da li je narod zadovoljan?Iskreno???

ODGOVORITE
Name

milovic

25.12.2021 14:21

Naravno, samo Tajkuni nisu.

Name

Dragan

25.12.2021 15:57

Kojim rezultatima?Nerazumijem...Dali se vi salite.Dodjite u bl.pa vidite dali je bolje ili je sve isto kao i sa starim gradonacelnikom.Oni se svi samo mjenjaju i bore se za svoje dzepove a narodu je isto,krpe kraj sa krajem.

Name

Re

25.12.2021 16:33

Svaka vam čast. Sve aktivnosti ste radili u interesu građana a ne kumova i rodbine

Name

TEŠKO NAMA

25.12.2021 14:03

Šta mislite koliko su se okoristili bivši gradonačelnici i njihovi puleni u vrijeme svojih mandata? Na primjer Davidović u svoja 3 mandata zaredom ako se dobro sijećam. A onako nevinog lika. A tek njegova supruga na svojoj funkciji. Šta radi revizor i tužilaštvo sve ove godine.

ODGOVORITE
Name

Bravo

25.12.2021 14:44

S obzirom koliko te blokirala skupstinska vecina predvodjena SNSD -om odlicno si uspio.ide nabolje .jos da dobijete vlast na izborima '22 bice jis bolje.samo da se rijesimo ovih lopova.

ODGOVORITE