Нема нових мјера у ФБиХ, не уводи се ВПТ правило

Влада Федерације БиХ појаснила је да неће увести нове рестриктивне мјере, односно обавезно правило ВПТ /вакцинисан, преболио, тестиран/ већ да је кантоналним влада дата препорука да у складу са епидемиолошком ситуацијом уведу то правило.

Босна и Херцеговина 19.12.2021 | 18:10
Нема нових мјера у ФБиХ, не уводи се ВПТ правило

Из Владе су навели да нису тачне информације, које су данас објавили федерални медији, да од сутра у ФБиХ уводе ново правило које подразумијева ВПТ потврду и да ће "сви грађани, запослени у здравственом и социјалном сектору, те јавним управама, морати имати испуњен један од ова три услова при доласку на радно мјесто".

Напомињу да су у ФБиХ актуелне оне мјере које је Влада усвојила на сједници 16. децембра. Међу тим мјерама је препорука владама кантона, да у складу са епидемиолошком ситуацијом, процјени ризика, уведу правило "вакцинисан/а, преболио/љела, тестиран/а" за подручје кантона и о томе информишу Кризни штаб федералног Министарства.

Како истичу, никакве нове мјере од сутра се не уводе у Федерацији БиХ, као и да према важећим мјерама увођење ВПТ правила није обавеза већ препорукама кантоналним владама.

Напомињу и да се помоћник федералног министра здравства Марина Бера данас, или претходних дана, није обраћала медијима у вези са том темом.

(СРНА)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

КОРОНА

19.12.2021 18:18

...ће уништити РС! Ја видим да се ФБиХ увелико понаша као зрела држава и не мари за национализам и шовинизам као ми у РС. ЈА лично сам пестао да мрзим Бошњаке много година раније и у њима гледам добре и лоше људе. Не видим да су се радикализовали као што наши покушавају да представе. Радим у Федерацији већ преко 12 година и мислим да су свјетлосну годину испред РС и да ће бити успјешнији од РС и тако је "поклопити". Од србивања , црквенисања , мржње према Бошњацима, проблеме сваке врсте имамо само ми, Срби!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијаспора

20.12.2021 14:19

Свака цаст за коментар

Name

Паметни Бошњаци

19.12.2021 18:28

Ми смо они из вицева. Какви смо само идиоти!

ОДГОВОРИТЕ
Name

схахбаз

19.12.2021 19:29

лијепо уредјена ова Титова улица у СА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.12.2021 22:51

Баја је рекао да се зове Алијина. Не вјеруј очима и табли шта пише на њој, вјеруј Баји