Nema novih mjera u FBiH, ne uvodi se VPT pravilo

Vlada Federacije BiH pojasnila je da neće uvesti nove restriktivne mjere, odnosno obavezno pravilo VPT /vakcinisan, prebolio, testiran/ već da je kantonalnim vlada data preporuka da u skladu sa epidemiološkom situacijom uvedu to pravilo.

Bosna i Hercegovina 19.12.2021 | 18:10
Nema novih mjera u FBiH, ne uvodi se VPT pravilo

Iz Vlade su naveli da nisu tačne informacije, koje su danas objavili federalni mediji, da od sutra u FBiH uvode novo pravilo koje podrazumijeva VPT potvrdu i da će "svi građani, zaposleni u zdravstvenom i socijalnom sektoru, te javnim upravama, morati imati ispunjen jedan od ova tri uslova pri dolasku na radno mjesto".

Napominju da su u FBiH aktuelne one mjere koje je Vlada usvojila na sjednici 16. decembra. Među tim mjerama je preporuka vladama kantona, da u skladu sa epidemiološkom situacijom, procjeni rizika, uvedu pravilo "vakcinisan/a, prebolio/ljela, testiran/a" za područje kantona i o tome informišu Krizni štab federalnog Ministarstva.

Kako ističu, nikakve nove mjere od sutra se ne uvode u Federaciji BiH, kao i da prema važećim mjerama uvođenje VPT pravila nije obaveza već preporukama kantonalnim vladama.

Napominju i da se pomoćnik federalnog ministra zdravstva Marina Bera danas, ili prethodnih dana, nije obraćala medijima u vezi sa tom temom.

(SRNA)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

KORONA

19.12.2021 18:18

...će uništiti RS! Ja vidim da se FBiH uveliko ponaša kao zrela država i ne mari za nacionalizam i šovinizam kao mi u RS. JA lično sam pestao da mrzim Bošnjake mnogo godina ranije i u njima gledam dobre i loše ljude. Ne vidim da su se radikalizovali kao što naši pokušavaju da predstave. Radim u Federaciji već preko 12 godina i mislim da su svjetlosnu godinu ispred RS i da će biti uspješniji od RS i tako je "poklopiti". Od srbivanja , crkvenisanja , mržnje prema Bošnjacima, probleme svake vrste imamo samo mi, Srbi!

ODGOVORITE
Name

dijaspora

20.12.2021 14:19

Svaka cast za komentar

Name

Pametni Bošnjaci

19.12.2021 18:28

Mi smo oni iz viceva. Kakvi smo samo idioti!

ODGOVORITE
Name

shahbaz

19.12.2021 19:29

lijepo uredjena ova Titova ulica u SA

ODGOVORITE
Name

Re

19.12.2021 22:51

Baja je rekao da se zove Alijina. Ne vjeruj očima i tabli šta piše na njoj, vjeruj Baji