Филипини: Најмање 72 особе страдале од тајфуна

Најмање 72 особе су настрадале у централној филипинској провинцији Бохол, након што је снажан тајфун Раи ударио у ту острвску државу, саопштио је данас гувернер локалне провинције Артур Јап.

Вијести 19.12.2021 | 17:10
Филипини: Најмање 72 особе страдале од тајфуна

Гувернер је рекао да се 10 особа воде као нестале, док је 13 људи повријеђено, јавља АП.

Он је истакао да би број смртних случајева могао значајно да се повећа, зато што су само 33 од 48 градоначелника могла да му поднесу извештај због прекинутих комуникација.

Јап је рекао да је јасно да је штета коју је претрпио Бохол велика.

Влада је саопштила да је погођено око 780.000 људи, укључујући више од 300.000 становника који су морали да се евакуишу из својих домова.

Најмање 227 градова и насеља је изгубило струју, саопштили су званичници и додали да су оштећена три регионална аеродрома.

Предсједник Родриго Дутерте долетио је у погођени регион у суботу и обећао двије милијарде пезоса (40 милиона долара) помоћи.

Научници већ дуго упозоравају да тајфуни постају све снажнији због глобалног загријевања и климатских промјена које изазива човјек.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Наравно

19.12.2021 16:27

Све климатске промјене и катастрофе обилних размјера крив је искљуциво цовјек и само цовјек.све људска похллепа довесце до тога да цемо унистити сами себе.а птирода нам кроз вијекове била наклоњена,дала нам све своје благодети.зао ми је недузног народа .

ОДГОВОРИТЕ