Filipini: Najmanje 72 osobe stradale od tajfuna

Najmanje 72 osobe su nastradale u centralnoj filipinskoj provinciji Bohol, nakon što je snažan tajfun Rai udario u tu ostrvsku državu, saopštio je danas guverner lokalne provincije Artur Jap.

Vijesti 19.12.2021 | 17:10
Filipini: Najmanje 72 osobe stradale od tajfuna

Guverner je rekao da se 10 osoba vode kao nestale, dok je 13 ljudi povrijeđeno, javlja AP.

On je istakao da bi broj smrtnih slučajeva mogao značajno da se poveća, zato što su samo 33 od 48 gradonačelnika mogla da mu podnesu izveštaj zbog prekinutih komunikacija.

Jap je rekao da je jasno da je šteta koju je pretrpio Bohol velika.

Vlada je saopštila da je pogođeno oko 780.000 ljudi, uključujući više od 300.000 stanovnika koji su morali da se evakuišu iz svojih domova.

Najmanje 227 gradova i naselja je izgubilo struju, saopštili su zvaničnici i dodali da su oštećena tri regionalna aerodroma.

Predsjednik Rodrigo Duterte doletio je u pogođeni region u subotu i obećao dvije milijarde pezosa (40 miliona dolara) pomoći.

Naučnici već dugo upozoravaju da tajfuni postaju sve snažniji zbog globalnog zagrijevanja i klimatskih promjena koje izaziva čovjek.

(Agencije)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Naravno

19.12.2021 16:27

Sve klimatske promjene i katastrofe obilnih razmjera kriv je iskljucivo covjek i samo covjek.sve ljudska pohllepa dovesce do toga da cemo unistiti sami sebe.a ptiroda nam kroz vijekove bila naklonjena,dala nam sve svoje blagodeti.zao mi je neduznog naroda .

ODGOVORITE