Какво нас вријеме очекује у наредним данима?

У Републици Српској наредних дана биће промјенљиво вријеме, са сунчаним интервалима, али хладно, уз максималну дневну температуру ваздуха од три до осам степени Целзијусевих, подаци Републичког хидрометеоролошког завода.

Босна и Херцеговина 19.12.2021 | 15:58
Какво нас вријеме очекује у наредним данима?

Сутра ујутро очекује се слаба киша уз Дрину, а на планинама на истоку слабо провијавање снијега. У осталим предјелима биће промјенљиво до претежно облачно и суво, а на југу ведро.

Током дана ће на југу, сјеверозападу и западу бити сунчаних интервала, а у централном појасу и источним крајевима облачно и суво. Послије подне и увече поново повећање облачности са сјевероистока, па ће понегдје на истоку постојати могућност за слабо провијавање снијега.

Вјетар умјерен на сјеверу сјеверозападни, на југу умјерена до јака бура, а на планинама умјерен до јак сјеверац.

Јутарња температура од минус четири до нула, у вишим предјелима од минус осам, а највишда дневна од три до осам, у централном појасу и у вишим предјелима од минус два степена Целзијусева.

Веома хладно са мразом биће уторак, 21. децембра, у централним и источним крајевима облачно уз могућност слабог снијега, а на југу ведро. Током дана доћи ће до смањења облачности, па се очекују и сунчани интервали, али ће бити хладно, а на југу и сјеверу сунчаније. Увече повећање облачности са запада.

Јутарња температура од минус шест до минус један, у вишим предјелима од минус 12, а максимална од нула до пет, у централном појасу и у вишим предјелима од минус пет степени Целзијусових.

Слично вријеме очекује се и у сриједу, 22. децембра, само ујутро мало хладније него дан раније. Јутарња температура од минус седам до минус један, у вишим предјелима од минус 15, а максимална од један до шест, у централном појасу и у вишим предјелима од минус четири степена Целзијусова.

Умјерено до јак мраз очекује се и у четвртак, 23. децембра, посебно на истоку. Током дана биће промјенљиво облачно са сунчаним интервалима и мање хладно, а од крајњег запада преко југозапада до југа облачно са условима за мјестимичне падавине, током дана слабије, а према вечери чешће, на планинама слаб снијег, а у нижим предјелима киша. У већини осталих крајева биће суво.

Јутарња температура ваздуха од минус шест до нула, у вишим предјелима на истоку од минус 15, а највиша дневна од три до осам, у централном појасу и у вишим предјелима од минус један степен Целзијусов.

(СРНА)

Коментари / 0

Оставите коментар