Kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima?

U Republici Srpskoj narednih dana biće promjenljivo vrijeme, sa sunčanim intervalima, ali hladno, uz maksimalnu dnevnu temperaturu vazduha od tri do osam stepeni Celzijusevih, podaci Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Bosna i Hercegovina 19.12.2021 | 15:58
Kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima?

Sutra ujutro očekuje se slaba kiša uz Drinu, a na planinama na istoku slabo provijavanje snijega. U ostalim predjelima biće promjenljivo do pretežno oblačno i suvo, a na jugu vedro.

Tokom dana će na jugu, sjeverozapadu i zapadu biti sunčanih intervala, a u centralnom pojasu i istočnim krajevima oblačno i suvo. Poslije podne i uveče ponovo povećanje oblačnosti sa sjeveroistoka, pa će ponegdje na istoku postojati mogućnost za slabo provijavanje snijega.

Vjetar umjeren na sjeveru sjeverozapadni, na jugu umjerena do jaka bura, a na planinama umjeren do jak sjeverac.

Јutarnja temperatura od minus četiri do nula, u višim predjelima od minus osam, a najvišda dnevna od tri do osam, u centralnom pojasu i u višim predjelima od minus dva stepena Celzijuseva.

Veoma hladno sa mrazom biće utorak, 21. decembra, u centralnim i istočnim krajevima oblačno uz mogućnost slabog snijega, a na jugu vedro. Tokom dana doći će do smanjenja oblačnosti, pa se očekuju i sunčani intervali, ali će biti hladno, a na jugu i sjeveru sunčanije. Uveče povećanje oblačnosti sa zapada.

Јutarnja temperatura od minus šest do minus jedan, u višim predjelima od minus 12, a maksimalna od nula do pet, u centralnom pojasu i u višim predjelima od minus pet stepeni Celzijusovih.

Slično vrijeme očekuje se i u srijedu, 22. decembra, samo ujutro malo hladnije nego dan ranije. Јutarnja temperatura od minus sedam do minus jedan, u višim predjelima od minus 15, a maksimalna od jedan do šest, u centralnom pojasu i u višim predjelima od minus četiri stepena Celzijusova.

Umjereno do jak mraz očekuje se i u četvrtak, 23. decembra, posebno na istoku. Tokom dana biće promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i manje hladno, a od krajnjeg zapada preko jugozapada do juga oblačno sa uslovima za mjestimične padavine, tokom dana slabije, a prema večeri češće, na planinama slab snijeg, a u nižim predjelima kiša. U većini ostalih krajeva biće suvo.

Јutarnja temperatura vazduha od minus šest do nula, u višim predjelima na istoku od minus 15, a najviša dnevna od tri do osam, u centralnom pojasu i u višim predjelima od minus jedan stepen Celzijusov.

(SRNA)

Komentari / 0

Ostavite komentar