Пленковић на самиту ЕУ: Комплесна ситуација у БиХ

Предсједник Владе Хрватске Андреј Пленковић изјавио је да је на самиту ЕУ упознао колеге из других чланица о стању у БиХ и најавио да ће БиХ бити посебна тема на једном од будућих самита, највјеројатније у првој половини сљедеће године

Босна и Херцеговина 17.12.2021 | 07:56
Пленковић на самиту ЕУ: Комплесна ситуација у БиХ

Пленковић је рекао да је у оквиру расправе о спољнополитичким темама упознао колеге о својој недавној посјети БиХ, утисцима о политичком стању, те о кључним тачкама у посљедње три деценије у вези са том земљом од деведесетих година, Вашингтонским и Дејтонским споразумом, те пресудом Европског суда за људска права и Уставног суда.

Он је говорио и о актуелним напорима за испуњавање критеријума ЕУ и о питању изборне реформе како би се обезбиједила равноправност Хрвата као конститутивног народа, преносе хрватски медији.

– Мислим да сам наишао на велико разумијевање са том анализом, будући да је битно да се на овом највећем нивоу освијетле нијансе и врло комплексна политичка ситуација у БиХ и на томе трагу ћемо наставити и сљедеће године за вријеме француског предсједавања – рекао је Пленковић након завршетка самита ЕУ.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

БОY

17.12.2021 07:05

Када буде у плану посјета Блајбургу не заборавите Милокрада из лакташа. А можете га звати и на прослави олује био би вам неизмјерно захвалан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

САМИТ БН

17.12.2021 07:14

Ми моземо цекати и другу половину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Демокрација

17.12.2021 14:30

Банана остаје банана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миромо

17.12.2021 19:27

Шта брига Хрватске и Пеленковића за БиХ. То није његова ствар мора да га је Човић спремио да лобира за ХДЗ

ОДГОВОРИТЕ