Лидери СДА, СНСД и ХДЗ играју опасну политичку игру

Предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић, потпредсједница Јелена Тривић и генерални секретар Мира Пекић састали су се данас са амбасадором Краљевине Норвешке у БиХ Олафом Рајнертсеном. 

Република Српска 14.12.2021 | 13:51
Лидери СДА, СНСД и ХДЗ играју опасну  политичку игру

Тема разговора била је политичка ситуација у Републици Српској и БиХ. 

Предсједник Бореновић је навео да је ионако тешка политичка ситуација додатно закомпликована претходних мјесеци. 

- Беспотребно и срамно наметање одлуке од стране високог представника у оставци Валентина Инцка је довело до ескалације политичке кризе, коју у свом маниру користе лидери три странке који су заједно у коалицији не само на нивоу заједничких институција БиХ, него и на другим нивоима власти. Лидери СДА, СНСД и ХДЗ играју политичку игру опасну по све грађане у БиХ, а у циљу чувања своје политичке моћи, рекао је Бореновић. 

Он је рекао да је циљ и прикривање размјера високе корупције, која уништава ово друштво, а своје извориште има управо у политичкој корупцији. 

- Суштински проблем и питање које се треба ријешити јесте рад и независност правосуђа, питања економије и одласка становништва, што се сигурно не може постићи фабриковањем сталних криза, рекао је Бореновић. 

Потпредсједница ПДП-а Јелена Тривић се такође осврнула на проблем изборне корупције и изборних превара, што најбоље илуструје „случај Добој“. 

- Централна изборна комисија је надлежном тужилаштву поднијела пријаву због многобројних неправилности током избора у Добоју и за осам мјесеци од поновљених избора ништа се није покренуло по том питању. Изборна превара у том граду је толико очигледна само ако узмемо у обзир да је носилац листе СНСД-а имала 17000 мање гласова на поновљеним изборима, а градоначелник 15000 мање. Уколико овај случај не добије епилог, значи да је изборна крађа озакоњена и поставља се питање смисла изборног процеса, навела је Тривићева и додала да су потребне суштинске измјене Изборног закона, које се прије свега тичу увођења технологија којима се могу спријечити изборне крађе. 

(БН)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

ОО7

14.12.2021 13:19

Коју игру игра опозиција?Да дође до власти без избора?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да али

14.12.2021 14:10

у ствари тразе пропорцијонални изборни систем са странацким листама. На тај нацин би уз сироку коалицију могли да додју на власт. Проблем је сто то изазива нестабилне владе и био би крај за БиХ. Друго сто су посланици представници градјана а не политицке партије, и то је један од темељних постулата ЕУ. Знају њих странци, али их само једнократно користе као цип у преговорима око уставних рјесења.

Name

ре 007

14.12.2021 14:18

Боту буди миран и жваћи свој сендвич

Name

Ре 007

14.12.2021 14:51

Игра игру Дарка Бањца буди одан а не способан и доби директорско мјесто и пар милиона км и причај како ти волиш и браниш РС.

Name

е моји

14.12.2021 14:03

Тупсони па ти плаценице тонес све дубље у издају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Урош

14.12.2021 14:05

Примјер изборне крађе у Добоју која се одвија у континуитету са истим актерима а то су чланови ГИК Палексић Ненад и остали и сви чланови бирачких одбора у готово непромјењеном саставу а чија су имена позната Окружном тужилаштву Добој треба да истичу сви лидери опозиције у свакој прилици и да тиме објашњавају лажне изборне побједе СНСД!Само једном мјером,инсталирањем видео надзора на бирачким мјестима би бар смањили размјере изборне крађе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нико

14.12.2021 15:11

Власт се промјенити на изборима не мозе. Они који треба да гласају за промјене одлазе из земље. Остаје послусна гласацка масина. Спаса нам нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

14.12.2021 18:23

Истина је да се игра опаса игра аии је исто тако опасно ниста не урадити да се та игра заустави него само прицати супље.прице

Name

Руза

16.12.2021 14:08

Жалите те се на Додика бисте бољи за пљачкање мора да сте у оскудици као пензионери

ОДГОВОРИТЕ