Суд БиХ потврдио оптужницу против министра Цикотића

- Суд БиХ потврдио је оптужницу против министра безбједноси у Савјету министара Селме Цикотића, која га терети за злоупотребу положаја, којом је буџет БиХ оштетио за 9,7 милиона КМ, а другима прибавио имовинску корист у вишемилионском износу.

Босна и Херцеговина 08.12.2021 | 14:12
Суд БиХ потврдио оптужницу против министра Цикотића

Тужилаштво БиХ раније је саопштило да Цикотића терети да је, у периоду од 2009. до 2011. године, злоупотријебио службени положај министра одбране тако што је незаконито погодовао купцу, на штету министарства којим је руководио, приликом плана извоза и продаје вишкова застарјелог оружја, муниције и војне опреме.

У оптужници се наводи да је Цикотић потпуно незаконито и заобилазећи предвиђене законске процедуре, без упознавања својих замјеника, као и Предсједништва БиХ, вршио измјене уговора, након чега је предузећу "Скаут" из Загреба, умјесто застарјелог наоружања и муниције, које је и било предвиђено за отпис и продају како би се смањили трошкови чувања и одржавања, измјенама уговора извозио оружје и муницију већег квалитета и потражње на тржишту, преноси Бирн.

Цикотић је тиме буџет БиХ оштетио за 9,7 милиона КМ, а другима прибавио имовинску корист у вишемилионском износу.

(Срна) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Татар

08.12.2021 18:39

Е јаду јадни јели те имало стид вири сад иза ресетака тамо је за тебе најбоље

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добро и постојимо

08.12.2021 19:55

Пљацка, пљацка и само пљацка деценијама из дана у дан,приде дугови.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Куда даље родјаче

09.12.2021 11:58

Значи ли ово да ће Цикотић бити удаљен са позиције министра сигурности (суспендован) до окончања судског поступка? Ако смо сви једнаки пред Законом, онда би тако требало јер јер по Закону о државној служби, државни службеник ће бити суспендован уколико је оротив њега покренут кривични поступак и оптужница постала правоснажна.

ОДГОВОРИТЕ