На планинским превојима и до 25 центиметара снијега

Сви магистрални и регионални путеви на подручју регије Бирач су проходни, али је, због снијега који је ноћас падао, отежан саобраћај на превојима Хан Поглед, Црни врх и Каштељ код Шековића.

Република Српска 30.11.2021 | 10:09
На планинским превојима и до 25 центиметара снијега

Како је саопштено из предузећа “Зворникпутеви”, на превоју Хан Поглед висина сњежног покривача је до 25 центиметара, а на коловозу има мјестимично угаженог снијега до два центиметра, без леда. Температура ваздуха на овом превоју износи минус четири степена Целзијусова.

На регионалном путу Шековићи-Каштељ висина снијега износи око 10 центиметара, док је на дионици магистралног пута Зворник-Тузла преко Црног Врха коловоз мокар и без снијега, чија је висина изван коловоза десетак центиметара. На путевима у нижим предјелима нема снијега, али су коловози мокри.

Екипе “Зворникпутева” су на терену, посипају коловоз и уклањају могуће одроне. Из овог предузећа подсјећају возаче да на пут не крећу без зимске опреме и упозоравају на одроне, посебно у усјецима.

Дежурни пунктови “Зворникпутева” у зимским условима су на Хан Погледу, Каракају и у Братунцу.

Сви магистрални путеви на подручју Сарајевско-романијске и горњодринске регије су очишћени и проходни и тренутно је механизација на регионалним путевима гдје се ради на приоритетним правцима, рекли су Срни на пункту зимске службе “Романијапутева” на Сокоцу.

Према подацима са овог пункта, саобраћај се одвија несметано, али су мање проблеме на путу правили шлепери због непотпуне зимске опреме.

Предузеће “Романијапутеви” са сједиштем у Подроманији код Сокоца, између осталог, брине о одржавању и проходности више од 600 километара магистралних и регионалних путева у зимском периоду на двије регије.

Јутрос је на Сокоцу измјерено 25 центиметара снијега, а температура ваздуха је минус четири степена Целзијусова.

(Срна   Фото:Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Изненадјени

30.11.2021 10:50

И забринути.

ОДГОВОРИТЕ