Na planinskim prevojima i do 25 centimetara snijega

Svi magistralni i regionalni putevi na području regije Birač su prohodni, ali je, zbog snijega koji je noćas padao, otežan saobraćaj na prevojima Han Pogled, Crni vrh i Kaštelj kod Šekovića.

Republika Srpska 30.11.2021 | 10:09
Na planinskim prevojima i do 25 centimetara snijega

Kako je saopšteno iz preduzeća “Zvornikputevi”, na prevoju Han Pogled visina snježnog pokrivača je do 25 centimetara, a na kolovozu ima mjestimično ugaženog snijega do dva centimetra, bez leda. Temperatura vazduha na ovom prevoju iznosi minus četiri stepena Celzijusova.

Na regionalnom putu Šekovići-Kaštelj visina snijega iznosi oko 10 centimetara, dok je na dionici magistralnog puta Zvornik-Tuzla preko Crnog Vrha kolovoz mokar i bez snijega, čija je visina izvan kolovoza desetak centimetara. Na putevima u nižim predjelima nema snijega, ali su kolovozi mokri.

Ekipe “Zvornikputeva” su na terenu, posipaju kolovoz i uklanjaju moguće odrone. Iz ovog preduzeća podsjećaju vozače da na put ne kreću bez zimske opreme i upozoravaju na odrone, posebno u usjecima.

Dežurni punktovi “Zvornikputeva” u zimskim uslovima su na Han Pogledu, Karakaju i u Bratuncu.

Svi magistralni putevi na području Sarajevsko-romanijske i gornjodrinske regije su očišćeni i prohodni i trenutno je mehanizacija na regionalnim putevima gdje se radi na prioritetnim pravcima, rekli su Srni na punktu zimske službe “Romanijaputeva” na Sokocu.

Prema podacima sa ovog punkta, saobraćaj se odvija nesmetano, ali su manje probleme na putu pravili šleperi zbog nepotpune zimske opreme.

Preduzeće “Romanijaputevi” sa sjedištem u Podromaniji kod Sokoca, između ostalog, brine o održavanju i prohodnosti više od 600 kilometara magistralnih i regionalnih puteva u zimskom periodu na dvije regije.

Jutros je na Sokocu izmjereno 25 centimetara snijega, a temperatura vazduha je minus četiri stepena Celzijusova.

(Srna   Foto:Srna)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Iznenadjeni

30.11.2021 10:50

I zabrinuti.

ODGOVORITE