Откључани телефони Беливукових веза, политичари у паници

У истрази монструозних злочина клана Вељка Беливука и Марка Миљковића испливали су нови детаљи због којих десетине јавних личности неће имати миран сан.

Србија 29.11.2021 | 10:11
Откључани телефони Беливукових веза, политичари у паници

Полиција, осим ДНК и биолошких трагова њихових злочина, истражује и електронске контакте Веље Невоље и Марета Месара, па је тренутно под лупом више од 200 телефона који су се појавили у њиховој комуникацији. Мафијашка мрежа је већа него што се мислило и простире се од политичара, певача, јутјубера до прљавих полицајаца.

Специјализовани одсек МУП је, захваљујући декодирању Скај апликације, отворио телефонске разговоре и поруке, као и размењене фотографије свих који су били у контакту с Беливуковом екипом убица.

– Осим већ помињаних Дијане Хркаловић, Дарка Елеза или Радоја Звицера, појавило се и неколико имена с политичке сцене. Ти људи су слали поруке које сугеришу да су се и сусретали с ухапшенима, па је тако ухваћен СМС: “Опусти се, као што сам ти рекао, нема потребе да због тога зовем човека… нећемо због тога да дижемо прашину.” Ова порука је дошла, очигледно, после претходног разговора уживо Беливука и овог политичара – наводи добро обавештени извор из истраге.

Та пресретнута реченица није једина у овој комуникацији, као што ни тај саговорник није једини који се појављивао на ТВ екранима у извештајима с политичких догађаја, а имао је комуникацију с Невољином екипом.

– Међу двестотинак телефона који су откључани налазе се и они који припадају четворици припадника МУП с високим чиновима. Ова веза се посебно истражује због Дијане Хркаловић и људи које је поставила за време док је била државна секретарка. Реч је о њеним кадровима који су неколико пута разменили поруке с Беливуковом екипом баш у време кад је овај ганг стављен на мере. Занимљиво је да се у тим порукама помиње и један певач, али и једна старлета у контексту заједничког дружења. И на основу овог материјала јасно је да су се полицајци пре тога непосредно сусретали са свима њима. Ти полицајци досад нису помињани у медијима – наводи извор.

Интересантно је да све ове размене нису обављане преко Скај апликације.

– Један откључани, декодирани траг повремено је у истрази водио ка другом у регуларној телефонској мрежи. У МУП су успели да поврате обрисане поруке с обичних телефона одређеног броја људи који су на опсервацији. Они су мислили да брисањем порука уништавају доказ да су били у контакту с Беливуком и да је то довољно. Међутим, електронски трагови комуникације остају. Не могу да нестану – објашњава извор из истраге за <а хреф="хттпс://www.република.рс/хроника/хроника/324157/веља-невоља-клан-сифра-скај-апликација">Српски телеграф. <х3>Узалуд брисао преписку и слике клања

Гејмер И. К. наводно је опремио телефоне Скај апликацијом за криминалну групу Вељка Беливука и Марка Миљковића. Он је на саслушању у тужилаштву казао да је после хапшења Веље Невоље и чланова његове екипе 4. фебруара избрисао све преписке и слике клања и касапљења са скаја из њихових телефона.

Међутим, француске безбедносне службе су сав тај материјал са скаја скинуле с главног сервера и проследиле нашој полицији. Сведок И. К., иначе, био је пословни партнер Беливуковог блиског сарадника Срђана Лалића. Полиција је у првом таласу хапшења запленила 44 шифрована телефона с апликацијом Скај. <х3>“СВЕ ПРОФИ, БРАТЕ, ИДЕ СЕ НА ТАЈНО МЕСТО”

Колико је Беливукова екипа била обучена у електронској комуникацији, сведочи и њихова пресретнута преписка током планирања убиства Лазара Вукићевића*.

14. 10. 2020 у 18:06:40, МИЛОШ БУДИМИР: Браћо, само ћу да променим име групи због Тајсона док буде возио овог да не виде случајно, мислим не би требало, ал’ да не би видели.

14. 10. 2020. у 18:08:54, апарат МАРКА БУДИМИРА, а користи БОЈАН ХРВАТИН: Нема потребе да мењаш име групе, избацили смо Тајсона из групе, ми смо на контакту с њим.

14. 10. 2020. у 18:53:12, апарат МАРКА БУДИМИРА, а користи БОЈАН ХРВАТИН: А, брате, слушај. Тајсону не стижу поруке зато што смо ставили ону фолију, ону торбицу Баријеву смо ставили, буразеру, и Лазин телефон и од овог, знаш све, профи, брате, све онако, оно иде се на тајно место, овако онако, разумеш да не може да куца, да не може никакве локације да пријављује и то, тако да знаш.

* Осумњичени Немања Ђурић Тајсон возио је Вукићевића ка кланици у Ритопеку, где је убијен <х3>Вујачић: Ускоро хапшења познатих личности

Саветник министра унутрашњих послова Светозар Вујачић објашњава за да су Беливук и Миљковић у препискама с познатим личностима договарали разне прљаве послове.

– Ускоро ће бити ухапшене особе које су пронађене у тим отвореним скај телефонима, а које су се дописивале с Марком и Вељком. Реч је о познатим личностима, међу којима има и политичара, певача, глумаца и правосудних органа. Осим што су Невољиним људима били неопходни за бројна дела, у којима су главна продаја дроге и оружја, у њима су видели и будуће сараднике за оно што су тек припремали. Још треба да се истражи на који начин би те личности учествовале у тим плановима. Јасно је само да сва злодела која су до сада починили нису могли без подршке неких судија и функционера у МУП – наглашава Вујачић.

(<спан стyле="цолор: #236фа1;"><а стyле="цолор: #236фа1;" хреф="хттпс://објектив.рс/вест/904473/иде-се-на-тајно-место-откљуцано-200-телефона-беливукових-веза-политицари-и-естрада-у-паници/">Објектив.рс)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Е

29.11.2021 09:44

Добро јутро !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Муп

29.11.2021 10:00

Кад почињу хапшења у Републици Српској, конкретно у МУПу? Питам за друга!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мајк

29.11.2021 11:26

ха, ха, ха... Добро питање и на мјесту питање. Цекамо одговор.

Name

Ре

29.11.2021 13:20

Поздрави друга. Кад почне јавићемо му лично.

Name

Адвокат

29.11.2021 10:01

Полиција Србије истражује политичаре и полицајце? Хахахахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Агент

29.11.2021 10:22

Ускоро удар у РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе Хе

29.11.2021 12:48

Међу ухапшенима ће нај вјероватније бити политичари из опозиције. Овај Веља Невоља није никакав мафијаш, он је само нечији извршилац, човјек ретардиран, такве за паре ,можеш навратити на свашта.

ОДГОВОРИТЕ