Хуманитарни базар за помоћ Рајку Ковачевићу са Озрена

И сам Рајко је дошао, иако повријеђен, како каже - да припомогне ако шта треба. Рајкова кућа потпуно је изгорјела 13. новембра. Најприје је клизиште покренуло урушавање куће.

Република Српска 26.11.2021 | 13:56
Хуманитарни базар за помоћ Рајку Ковачевићу са Озрена

На Тргу краља Петра Првог Карађорђевића у Бијељини одржан је хуманитарни базар за прикупљање помоћи Рајку Ковачевићу из Кртове код Озрена чија је кућа изгорјела у пожару. Намјера је да се помогне Рајку да изгради нову кућу на мјесту које неће бити ризично и подложно клизишту на каквом је била она која је изгорјела.

Хуманитарни базар у Бијељини мало су поквариле лоше временске прилике, па је постављен мањи број штандова, али понуда није била ништа мање богата него иначе.

“Оно што бих скренула пажњу, поред свега онога што нудимо на штандовима, производа за кућу, ручних радова, одјеће и обуће, хране...јесте да овом куповином  учествујете у нечему племенитом, јер тај новац који дате, више је од тога. Тај предмет који понесете са базара, није само предмет, него је његово значење веће”, напоменула је Цвија Крајишник, организатор базара.

И сам Рајко је дошао, иако повријеђен, како каже - да припомогне ако шта треба. Рајкова кућа потпуно је изгорјела 13. новембра. Најприје је клизиште покренуло урушавање куће.

“Одједном се срушио зид на мене. На спрату сам живио, а како је то све пало на мене, ја сам пропао на први спрат. Покушавао сам да се извучем. Међутим клизиште је наставило да руши кућу, шпорет са жаром се преврнуо и ватра је почела да се шири. Борио сам се да се извучем, ватра је била на 20цм од мене. Помислио сам – изгорох, нема ми помоћи. Некако сам успио, како? Не знам ни сам”, присјећа се Рајко те кобне ноћи.

Тако је за неколико минута остао без свега. Сломљена су му ребра и кључна кост. Да има хуманих људи увјерили смо се и на лицу мјеста. Рајко каже да се нада да ће средства ускоро бити скупљена, јер акција тече добро, нарочито када су у питању уплате из иностранства, као и акције у општини Петрово.

“Пуно бих се захвалио госпођи Цвији. Жена коју никада нисам видио, стала је уз мене, да ми помогне...Пуно јој хвала...Немам ријечи...”, каже овај скромни човјек, који иначе живи сам.

Плац за градњу већ је обезбијеђен – у питању је поклон од рођака. Засад, Рајко живи код пријатеља који је такође прискочио у помоћ, и каже, нада се најбољем.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар