Humanitarni bazar za pomoć Rajku Kovačeviću sa Ozrena

I sam Rajko je došao, iako povrijeđen, kako kaže - da pripomogne ako šta treba. Rajkova kuća potpuno je izgorjela 13. novembra. Najprije je klizište pokrenulo urušavanje kuće.

Republika Srpska 26.11.2021 | 13:56
Humanitarni bazar za pomoć Rajku Kovačeviću sa Ozrena

Na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića u Bijeljini održan je humanitarni bazar za prikupljanje pomoći Rajku Kovačeviću iz Krtove kod Ozrena čija je kuća izgorjela u požaru. Namjera je da se pomogne Rajku da izgradi novu kuću na mjestu koje neće biti rizično i podložno klizištu na kakvom je bila ona koja je izgorjela.

Humanitarni bazar u Bijeljini malo su pokvarile loše vremenske prilike, pa je postavljen manji broj štandova, ali ponuda nije bila ništa manje bogata nego inače.

“Ono što bih skrenula pažnju, pored svega onoga što nudimo na štandovima, proizvoda za kuću, ručnih radova, odjeće i obuće, hrane...jeste da ovom kupovinom  učestvujete u nečemu plemenitom, jer taj novac koji date, više je od toga. Taj predmet koji ponesete sa bazara, nije samo predmet, nego je njegovo značenje veće”, napomenula je Cvija Krajišnik, organizator bazara.

I sam Rajko je došao, iako povrijeđen, kako kaže - da pripomogne ako šta treba. Rajkova kuća potpuno je izgorjela 13. novembra. Najprije je klizište pokrenulo urušavanje kuće.

“Odjednom se srušio zid na mene. Na spratu sam živio, a kako je to sve palo na mene, ja sam propao na prvi sprat. Pokušavao sam da se izvučem. Međutim klizište je nastavilo da ruši kuću, šporet sa žarom se prevrnuo i vatra je počela da se širi. Borio sam se da se izvučem, vatra je bila na 20cm od mene. Pomislio sam – izgoroh, nema mi pomoći. Nekako sam uspio, kako? Ne znam ni sam”, prisjeća se Rajko te kobne noći.

Tako je za nekoliko minuta ostao bez svega. Slomljena su mu rebra i ključna kost. Da ima humanih ljudi uvjerili smo se i na licu mjesta. Rajko kaže da se nada da će sredstva uskoro biti skupljena, jer akcija teče dobro, naročito kada su u pitanju uplate iz inostranstva, kao i akcije u opštini Petrovo.

“Puno bih se zahvalio gospođi Cviji. Žena koju nikada nisam vidio, stala je uz mene, da mi pomogne...Puno joj hvala...Nemam riječi...”, kaže ovaj skromni čovjek, koji inače živi sam.

Plac za gradnju već je obezbijeđen – u pitanju je poklon od rođaka. Zasad, Rajko živi kod prijatelja koji je takođe priskočio u pomoć, i kaže, nada se najboljem.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar