Опозиција: Повући тачку о распуштању скупштине у Билећи

Народни посланици Социјалистичке партије Српске (СПС), заједно са посланицима СДС, ПДП и ДНС, траже скидање са дневног реда тачке о распуштању Скупштине општине Билећа, с образложењем да не постоје разлози за распуштање овог локалног парламента.

Република Српска 23.11.2021 | 14:15
Опозиција: Повући тачку о распуштању скупштине у Билећи

Потпредсједник СПС и народни посланик Максим Скоко истакао је да грађанима Билеће нису потребни нови избори, нови трошкови и даља политизација ионако тешког стања, него подршка и рјешавање ситуације у којој се налази и општина Билећа, као и већина локалних заједница у Херцеговини. 

- Након што смо и детаљно упознати са дешавањима у билећкој скупштини од стране руководства СО Билећа и представника политичких субјеката, упутили смо захтјев да се та тачка скине са дневног реда Народне Скупштине јер не постоје разлози за распуштање скупштине. Скупштина општине Билећа је одржана 5. 11. 2021. године, исти дан када су за то стечени законски услови, након враћања мандата једног одборника и додјеле мандата сљедећем квалификованом кандидату. Све даље од тог је беспотребна политизација и све то заједно није оно што грађани Билеће а и читаве Херцеговине очекују од Владе Републике Српске и Народне Скупштине. Очекујемо да ће та тачка бити скинута са дневног реда - поручио је Скоко.

Одборници СНСД-а траже да се локална скупштина у Билећи распусти, јер, како они тврде не функционише. СНСД се одлучио на ово након што није у могућности да има већину у тој општини.

Подсјетимо да је власт СНСД-а, која је на локалним изборима поражена прошле године, оставила дуг у тој општини око 20 милиона КМ.

(БН) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Вишеград

23.11.2021 13:39

И у Вишеграду начелник ђуревић тражи да се распушти скупштина.Једини разлог је тај што он нема скупштинску већину.А он ево годину дана прима плату скоро 6000км,иако никад није конституисана власт.И шта рећи друго него чисти безобразлук од стране снсдеовог начелника ђуревића.Ако то влада прихвати,онда је све бесмислено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лецаби

23.11.2021 13:54

када ине иде онако како оне зеле тада СНСД би да распуста скупстину ...ово им је и план на нивоу БиХ ....тактика одуговлацење и растезања и настојанај да се згадис свима ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

23.11.2021 14:29

Ускоро ће ,ако Бог да,троглава аждаја бити прошлост а ми ћемо говорити да смо били паметни давно би их отерали