На данашњи дан рођен Тома Здравковић, данас би напунио 83 године!

Легендарни певач Тома Здравковић рођен је на данашњи дан, 20. новембра 1938. године у селу Печењевце код Лесковца.

Магазин 20.11.2021 | 18:24
На данашњи дан рођен Тома Здравковић, данас би напунио 83 године!

Иза њега су остале бројне песме које чувају успомену на овог човека. У септембру ове године навршавало се 30 година од његове смрти и тада је приказан филм "Тома" о његовом животу.

Toma Zdravković
фото: Принтсцреен/Yоутубе

Најлепша сећања на Тому ипак чува његова супруга Гордана која је истакла да је Тома оживео кроз филм, а након премијере открила је многе непознате детаље из његовог живота.

Тома и Гордана су се упознали у Канади, где су добили и сина Александра. Сада је Гоца открила због чега се Здравковић заправо из Србије преселио у Канаду.

- Њему је био циљ да оде ван Србије говорећи: "Не могу да дозволим и да замислим да моја мајка плаче над мојим гробом”. Ако ми се нешто деси, десиће ми се овде. Говорила сам му да се од смрти не може побећи, на шта је одговарао: “Па да, али не желим да ме мајка тамо гледа болесног”. Причала сам му да може да оздрави, али није веровао. Од његове болести је све кренуло нормално, прича. У почетку није веровао да ће да оздрави. Прошли смо кроз пакао тамо. Од Цикага, Торонта, обилазили многе лекаре, болнице... И стално је говорио:

- Нико не верује да ћу да оздравим, само ти”. Рекла сам му да мора да верује у себе, а да га ја само подржавам. Завршила се та операција и онда смо се вратили назад у Србију. Кроз ту болест сам схватила да он живи другачији живот у себи. Говорио ми је: Све што можеш да дотакнеш руком није битно у животу. Живот се живи у тренутку, да ти сваки моменат буде леп. Немој да чекаш нешто да завршиш да би живео”. У ње- му је било доста непознатих ствари. Стално је постављао питања: “Зашто је то тако, ко је то одредио, шта је циљ живота?” По томе је био другачији од других - испричала је Гордана недавно за Блиц.

Gordana Zdravković
фото: Притнсцреен

Тома Здравковић певао је за Данку, Љиљану, Сању, Бранку, Наду, Јелену, Анђелу, Ану, Александру, Дијану, Фатиму, Мирјану, Марту, али мало је познато да је једној Славици, у коју је био смртно заљубљен, посветио најтужнију песму.

Најтужнија песма Томе Здравковића написана је и само једном отпевана за једну Славицу плаве косе и плавих очију. У питању је песма "Букет белих ружа" која можда не спада међу његове највеће хитове, али дефинитвино крије најтужнију, истиниту причу о његовој првој љубави која је умрла не напунивши 20 година.

Toma Zdravković
фото: Принтсцреен/Yоутубе

(Курир.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар