Војска вјежба подизање жице на граници с Русијом

Естонска војска је у сриједу започела с ненајављеном вјежбом подизања препрека од бодљикаве жице на својој источној граници с Русијом, објављено је у сриједу.

Свијет 18.11.2021 | 09:12
Војска вјежба подизање жице на граници с Русијом

Готово 1.700 припадника резервног војног састава било је позвано на учествовање у овој вјежби која ће трајати све до 25. новембра, а главни јој је циљ провјерити оперативну приправност војника и чланова командног ланца.

Естонска влада жели тестирати и сарадњу између полиције и граничара.

"Оно што се догађа у Пољској, Литви и Латвији захтјева јачање граничне инфраструктуре и у Естонији", изјавио је начелник полиције и граничара Елмар Вахер, пише Реутерс.

Препреке ће бити постављене на десет локација дуж границе, на којима постоји појачан ризик од илегалног уласка у Естонију.

Од прошле недјеље у Источној Европи је драматично повећан број миграната који желе ући на териториј Европске уније, а већини је циљ докопати се Њемачке.

Челници ЕУ-а оптужују бјелоруског предсједника Александера Лукашенка да потиче мигранате на илегалан прелазак границе како би се осветио за санкције наметнуте Бјелорусији.

"Сигурносна ситуација је доиста опасна и напета", изјавила је естонска премијерка Каја Каллас у парламенту, реферирајући се на сукобе између миграната и припадника осигурања на пољско-бјелоруској граници, иако се Естонија не налази под изравном пријетњом, с обзиром на то да, за разлику од Пољске и друге двије прибалтичке државе Латвије и Литве, не граничи с Бјелорусијом.

(Клиx  Фото: ЕПА-ЕФЕ)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Жица, жица...

18.11.2021 10:43

Бајна Европа, од превелике количине демоктатије и људских права ограђује се полако жицом, као конц логор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тја.

18.11.2021 11:33

Шта вам могу жичане ограде помоћи од артиљерије и ракета, као у другом св.рату.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре тја

18.11.2021 16:06

Лијепо ти пише у тексту да је жица за илегалне мигранте . Какви болан топови и гранате..

Name

У којем вијеку зивимо

18.11.2021 15:35

Сацувај нас Бозе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тотално пролупали

18.11.2021 15:38

Под неким стресом, ста ли Бог це ти знати...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ком

18.11.2021 21:08

Ха ха, вјезба која траје десетак дана, са скоро 2000 људи. И ста це послије вјезбе, скинути зицу? Па није то вјезба, вец постављање зице. Као да је та граница несто дуга. А и ста се они боје, као да неко зели у Естонију. Уопсте није транзитна земља, продјес кроз њу, мозес само у море.

ОДГОВОРИТЕ