Приоритет дати економији у сарадњи са Турском

- Република Српска нема дефинисану спољну политику. Она се дефинише према селективним политичким, а не потребама грађана. Доказ томе је и Додиков одлазак код Ердогана. Српска треба јачати економску сарадњу са Турском, али не и политичку, истакнуто је у емисији "Глобално" БН телевизије.

Република Српска 17.11.2021 | 22:41
Приоритет дати економији у сарадњи са Турском

- Економија треба диктирати спољну политику Републике Српске. Потребна нам је јасна стратегија, а не селективан приступ владајућих странака, који је тренутно актуелан. Позивање Бошњака на Турску и одлазак предсједника СНСД-а Милорада Додика, код Ердогана, доказ су да постојеће власти у БиХ нису способне да саме рјешавају кризе, без помоћи других, што се мора промијенити, поручио је  Давор Шешић, посланик СДС у НС Републике Српске.

- У БиХ треба постићи консензус између три народа, али без мијешања са стране. Високи представници су потезањем бонских овласти, често дољевали уље на ватру, па је неопходно окренути се економији и не враћати се у прошлост, додао је Шешић. Турска покушава да се докаже као амерички савезник за помирење на Балкану, мишљење је политичког аналитичара Драгослава Рашете.

- Будуће руководство Српске треба да прати Србију, када је ријеч о дефинисању спољне политике. Мале земље, а међу њима и БиХ, морају се уклопити у свјетски поредак, али штитећи своје интересе и уз поштовање Дејтонског мировног споразума, истичу саговорници у емисији Глобално. А анализе показују и да Ердоганова популарност у Турској слаби, уз јачање исламизма.

Тренутно економска моћ Турске слаби, а Ердоган вјешто корсти Бошњаке за јачање политичког имиџа. Међутим, уколико се поправи стање на економском пољу, можемо очекивати већу експанзију Турске на Блакану, закључују саговорници у емисји "Глобално".

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Бијељина

17.11.2021 22:57

Браво напокон долазимо тобе’ Економија је најбитнија .Од чега се живи .а не од Емоција и Лажног Патриотизма

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гуест

18.11.2021 02:14

Не требате ви се мијесати нити вас ко зове да помазете. Имамо ми УСА и неке дрзаве ЕУ и нама доста. Помијесајте се мало ви у своје дрзаве тамо свакаквих десавања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Конспирација

18.11.2021 07:59

Српска треба јачати економску сарадњу са Турском, али не и политичку !?!? Иде ли то једно без другога ?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не лупетајте глупости

18.11.2021 09:00

То двоје је неодвојиво увијек било....

ОДГОВОРИТЕ