Црвена Звезда на крилима Калинића савладала Асвел

Кошаркаши Црвене звезде савладали су Асвел 73:67, у мечу деветог кола Евролиге.

Спорт 11.11.2021 | 21:17
Црвена Звезда на крилима Калинића савладала Асвел

После победе од 33 разлике против Панатинаикоса, пао је и Асвел у Београду и Звезда је остварила две узастопне победе.

Заустављен је најбољи напад Евролиге – Асвел је до ове утакмице био најефикаснији тим елитног такмичења. Најбоље шутирају тројке у Евролиги, али су вечерас постигли само четири из 19 покушаја.

Звезда је сада на скору 4-5.

Најефикаснији били су Калинић са 22 и Никола Ивановић са 14 поена.

На другој страни истакли су се Окобо са 16, Џонс са 14 и Фал са 11 поена.

У свом стилу је Звезда отворила утакмицу и најбољи напад Евролиге зауставила је на само девет постигнутих поена у првој четвртини, од чега је Џонс постигао седам и Фал два.

Одлично је играо Калинић, испратио га је Добрић, а велики посао у одбрани одрадио је Кузмић, који је у потпуности неутралисао Фала, а касније и Костаса Адетокумба, са ким је велику битку под кошем водио и Лука Митровић.

Црвена звезда је прву четвртину добила 18:9.

Звезда је у истом ритму наставила и у другој четвртини, имала је и +13, али се та предност истопила због лоше игре у нападу и због тога што су се гости разиграли.

На три минута до краја првог полувремена, Звезда је имала +8, Асвел је направио серију 10:2 и у потпуности се вратио у игру.

Пред последњи напад у првом полувремену је Звезда имала +4, али је Џонс на три секунде до краја погодио уз фаул и на полувремену је Звезда имала поен предности – 33:32.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар