Crvena Zvezda na krilima Kalinića savladala Asvel

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Asvel 73:67, u meču devetog kola Evrolige.

Sport 11.11.2021 | 21:17
Crvena Zvezda na krilima Kalinića savladala Asvel

Posle pobede od 33 razlike protiv Panatinaikosa, pao je i Asvel u Beogradu i Zvezda je ostvarila dve uzastopne pobede.

Zaustavljen je najbolji napad Evrolige – Asvel je do ove utakmice bio najefikasniji tim elitnog takmičenja. Najbolje šutiraju trojke u Evroligi, ali su večeras postigli samo četiri iz 19 pokušaja.

Zvezda je sada na skoru 4-5.

Najefikasniji bili su Kalinić sa 22 i Nikola Ivanović sa 14 poena.

Na drugoj strani istakli su se Okobo sa 16, Džons sa 14 i Fal sa 11 poena.

U svom stilu je Zvezda otvorila utakmicu i najbolji napad Evrolige zaustavila je na samo devet postignutih poena u prvoj četvrtini, od čega je Džons postigao sedam i Fal dva.

Odlično je igrao Kalinić, ispratio ga je Dobrić, a veliki posao u odbrani odradio je Kuzmić, koji je u potpunosti neutralisao Fala, a kasnije i Kostasa Adetokumba, sa kim je veliku bitku pod košem vodio i Luka Mitrović.

Crvena zvezda je prvu četvrtinu dobila 18:9.

Zvezda je u istom ritmu nastavila i u drugoj četvrtini, imala je i +13, ali se ta prednost istopila zbog loše igre u napadu i zbog toga što su se gosti razigrali.

Na tri minuta do kraja prvog poluvremena, Zvezda je imala +8, Asvel je napravio seriju 10:2 i u potpunosti se vratio u igru.

Pred poslednji napad u prvom poluvremenu je Zvezda imala +4, ali je Džons na tri sekunde do kraja pogodio uz faul i na poluvremenu je Zvezda imala poen prednosti – 33:32.

(B92)

Komentari / 0

Ostavite komentar