Проклетство броја 67: Многе музичке легенде су нас напустиле у тим годинама!

Домаћу јавност уздрмале су смрти великих звезда, а једна ствар је свима заједничка.

Магазин 08.11.2021 | 20:37
Проклетство броја 67: Многе музичке легенде су нас напустиле у тим годинама!

Певач Маринко Роквић преминуо је у 67. години након тешке болести. Јавност је остала затечена након ове вести јер је певач желео да своју бол задржи у кругу породице и најближих и мало ко је знао са каквим проблемима се носио.

 

Маринко је само један од великих звезда домаће сцене који су последњих година преминули, а оно што је заједничко јесте да су сви умрли у 67. години. Тако су нас у истој доби у последњих годину дана напустили Ђорђе Балашевић и басиста Рибље чорбе Миша Алексић, а две године раније у саобраћајној несрећи и у 67. години живот је изгубио Шабан Шаулић.

Након борбе са корона вирусом Ђорђе је изненада преминуо, а због његове смрти занемела је не само Србија него цела бивша Југа. Он је три дана провео на Инфективној клиници због упале плућа, а лекарима се јавио тек када су се симптоми погоршали.

Đorđe Balašević
ФОТО: БЕТА ДРАГАН ГОЈИЦ

Након његове смрти родни Нови Сад опростио се на најлепши начин, док су људи широм региона палили свеће, остављали руже и беле зечеве у његову част.

Басиста Рибље чорбе такође је преминуо од последица корона вируса у 67. години. Он се две недеље лечио у КБЦ "Бежанијска коса", стање му се погоршавало, завршио је на респиратору и изгубио битку.

Miša Aleksić
ФОТО: ДАМИР ДЕРВИШАГИЋ

Пре две године краљ народне музике изгубио је живот у саобраћајној несрећи у Немачкој, када се враћао са наступа. Пијани возач без дозволе ударио је у аутомобил у којем је био певач, а упркос борби лекара, Шабан није издржао.

Међу његовим познатим песмама и интерпретацијама су "Био сам пијанац", "Дођи да остаримо заједно", "Два голуба бела", "Снег је опет, Снежана", "Гордана", "Отишла си туго моја", "Увенуће нарцис бели", "Само за њу", "Одлазиш, одлазиш".

Šaban Šaulić
ФОТО: ТАМАРА ТРАЈКОВИЋ, АНА ПАУНКОВИЋ

(Курир.рс/Мондо)

Коментари / 0

Оставите коментар