Заев не долази у Србију, биће други представник

Премијер Сјеверне Македоније Зоран Заев, који је синоћ поднео оставку на ту функцију, неће доћи у Београд 3. и 4. новембра, како је првобитно планирано, на састанак инцијативе "Отворени Балкан", речено је Тањугу у кабинету предсједника македонске владе.

Србија 01.11.2021 | 13:04
Заев не долази у Србију, биће други представник

"Господин Заев неће доћи у Београд, с обзиром на политичку ситуацију", кажу за Тањуг у кабинету Заева.

Додају и да ће Сјеверна Македонија бити представљена на састанку у Београду, а други политички представник биће утврђен данас или сутра.

Првобитно је било планирано да македонски и албански премијери Зоран Заев и Еди Рама бораве у посети Србији 3. и 4. новембра, на састанку поводом иницијативе "Отворени Балкан".

Међутим, послије лошег резултата његове странке на локалним изборима у Сјеверној Македонији, Заев је синоћ поднио оставку на мјесто премијера, што је условило и његово одустајање од доласка у Београд.

Предсједник Србије Александар Вучић, који борави у Глазгову на Самиту о клими, сусрео се данас са премијером Албаније Едијем Рамом, те предсједником Севјерне Македоније Стевом Пендаровским.

"Снажна подршка Отвореном Балкану. Да ли да одржимо или одложимо састанак у Београду, имајући у виду догађаје у Скопљу?", написао је Вучић на званичном инстаграм профилу "Будућностсрбије", уз фотографије из Глазгова, пред почетак Самита ЦОП26.

(Тањуг  Фото:Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Нострадамус

01.11.2021 18:42

Овом је једини успјех сто је Македонији промијенио име у Сјеверна Македонија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

02.11.2021 07:00

Потрошни материјал као и сви ови "државници" банана република насталих растурањем Југославије.Обавио што се од њега тражило да промјени име у Сјеверна Македонија и уведе албански као други официјелни језик у Македонију.

ОДГОВОРИТЕ