Zaev ne dolazi u Srbiju, biće drugi predstavnik

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev, koji je sinoć podneo ostavku na tu funkciju, neće doći u Beograd 3. i 4. novembra, kako je prvobitno planirano, na sastanak incijative "Otvoreni Balkan", rečeno je Tanjugu u kabinetu predsjednika makedonske vlade.

Srbija 01.11.2021 | 13:04
Zaev ne dolazi u Srbiju, biće drugi predstavnik

"Gospodin Zaev neće doći u Beograd, s obzirom na političku situaciju", kažu za Tanjug u kabinetu Zaeva.

Dodaju i da će Sjeverna Makedonija biti predstavljena na sastanku u Beogradu, a drugi politički predstavnik biće utvrđen danas ili sutra.

Prvobitno je bilo planirano da makedonski i albanski premijeri Zoran Zaev i Edi Rama borave u poseti Srbiji 3. i 4. novembra, na sastanku povodom inicijative "Otvoreni Balkan".

Međutim, poslije lošeg rezultata njegove stranke na lokalnim izborima u Sjevernoj Makedoniji, Zaev je sinoć podnio ostavku na mjesto premijera, što je uslovilo i njegovo odustajanje od dolaska u Beograd.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji boravi u Glazgovu na Samitu o klimi, susreo se danas sa premijerom Albanije Edijem Ramom, te predsjednikom Sevjerne Makedonije Stevom Pendarovskim.

"Snažna podrška Otvorenom Balkanu. Da li da održimo ili odložimo sastanak u Beogradu, imajući u vidu događaje u Skoplju?", napisao je Vučić na zvaničnom instagram profilu "Budućnostsrbije", uz fotografije iz Glazgova, pred početak Samita COP26.

(Tanjug  Foto:Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Nostradamus

01.11.2021 18:42

Ovom je jedini uspjeh sto je Makedoniji promijenio ime u Sjeverna Makedonija.

ODGOVORITE
Name

Mirko

02.11.2021 07:00

Potrošni materijal kao i svi ovi "državnici" banana republika nastalih rasturanjem Jugoslavije.Obavio što se od njega tražilo da promjeni ime u Sjeverna Makedonija i uvede albanski kao drugi oficijelni jezik u Makedoniju.

ODGOVORITE