Нови проблеми: Возачи не могу регистровати возила

Због проблема у испоруци потврде о власништву возила и обрасца потврде о регистрацији (саобраћајне/прометне дозволе) у наредних неколико дана неће бити могуће регистровати возила на подручју цијеле Босне и Херцеговине.

Босна и Херцеговина 23.10.2021 | 17:32
Нови проблеми: Возачи не могу регистровати возила

На то су грађане упозорили из МУП-а Западнохерцеговачког кантона, истакавши како се тренутно може извршити само продужење саобраћајних дозвола код корисника који у обрасцу потврде о регистрацији имају празну рубрику за уписивање датума.

- До наведене ситуације је дошло због чињенице да Агенцији за идентификацијске документе, евиденцију и размјену података Босне и Херцеговине (ИДДЕЕА) није извршено у очекиваном року достављање обрасца потврде о власништву возила и обрасца потврде о регистрацији од стране одабраног понуђача у проведеном поступку јавне набавке с којим Агенција има потписан оквирни споразум о купопродаји наведених образаца, те их нису могли прослиједити МУП-овима-објаснили су из МУП-а ЗХК, позвавши кориснике на стрпљење и разумијевање.

Из ИДДЕЕА су, пак, навели како је због пандемије дошло до помицања рокова испоруке на тржишту репроматеријала, што је посљедично имало и помицање планиране испоруке наведених образаца за 15 дана.

Како се у ИДДЕЕА-и и организацијским јединицама надлежних тијела налази одређена, мања количина образаца потврде о власништву возила и потврде о регистрацији из те Агенције су предложили да кантонална министарства унутрашњих послова, МУП РС и Влада Дистрикта Брчко, Одјељење за јавни регистар изврше процјену запримљених захтјева те да у сврху превладавања проблема међу собом изврше прерасподјелу образаца.

(Аваз)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

вељко

23.10.2021 15:51

само у насој дрзави је то могуце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посматрач

23.10.2021 16:33

И онда кажу да Миле није у праву...

Name

Даре

23.10.2021 15:56

Битније је да нас Миле забавља хармоником

ОДГОВОРИТЕ
Name

За посматрача

24.10.2021 07:29

Па нормално да није у праву он је и направио овакво стање!

Name

Гујам

23.10.2021 16:01

Нема везе, свакако неће бити пара ни за гориво...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

23.10.2021 17:04

Како вас висе није стид овога јадног народа.немате обицни комад папира.стидите се бога и нарида

ОДГОВОРИТЕ
Name

в.д. коментатор

23.10.2021 20:07

О овоме је Цапитал.ба писао више пута. Укратко, ради се о томе да компаније жалбама обарају тендере за набавку материјала за производњу докумената, који су наравно написани за дворске фирме. Ово је тек почетак, ускоро ће бити немогуће набавити личну карту, пасош, возачку итд. Ко је набавио документе, набавио.

ОДГОВОРИТЕ